Την Τετάρτη οι αποφάσεις της Εθνικής Τράπεζας για την ανακεφαλαιοποίηση - iefimerida.gr

Την Τετάρτη οι αποφάσεις της Εθνικής Τράπεζας για την ανακεφαλαιοποίηση

Την Τετάρτη οι αποφάσεις της Εθνικής Τράπεζας για την ανακεφαλαιοποίηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κρίσιμες αποφάσεις για την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος καλείται να λάβει το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας μέσα από τη γενική συνέλευση.

Η Γ.Σ. θα κληθεί να λάβει αποφάσεις για ένα συνδυασμό κινήσεων, όπως συμμετοχή των ήδη μετόχων στην αύξηση του κεφαλαίου, δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση νέων μετόχων, έκδοση μετατρεψίμων ομολογιών (cocos) και ενδεχόμενη διαμόρφωση νέας ονομαστικής τιμής της μετοχής (reverse split).

Το απόγευμα της Δευτέρας, η συνεδρίαση του Δ.Σ. ξεκίνησε με την εισήγηση της Επιτροπής Στρατηγικής της τράπεζας καθώς και εισήγηση του διευθύνοντος συμβούλου Αλέξανδρου Τουρκολιά αναφορικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, σύμφωνα με τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης για τις συστημικές τράπεζες.

Ωστόσο, η συνεδρίαση διεκόπη προκειμένου τα μέλη του να έχουν πληρέστερη και επικαιροποιημένη ενημέρωση επί αποψινών διεργασιών για τη στόχευση της τράπεζας να επιτύχει το ποσοστό της ελάχιστης συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα καθώς και για τις εναλλακτικές δυνατότητες που είναι σε εξέλιξη, ώστε να μη χρειαστεί να καλύψει πλήρως την αύξηση κεφαλαίου το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η συνεδρίαση θα συνεχιστεί την Τετάρτη, οπότε και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Παράλληλα, στελέχη της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος διαψεύδουν κατηγορηματικά τις «φήμες» για αλλαγές στη διοίκηση της Τράπεζας και για κινητικότητα στις καταθέσεις, χαρακτηρίζοντάς τες παντελώς ανυπόστατες, σημειώνοντας πως το επίμαχο μάλιστα διάστημα εμφανίζονται και εισροές καταθέσεων.

Μάλιστα, συμπληρώνουν πως οι διαδικασίες για τη συγχώνευση της Eurobank με τη Εθνική ανεστάλησαν και όπως έχει επίσης τονιστεί η απόφαση θα ληφθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, εκπρόσωποι του οποίου, όπως είναι γνωστό, μετέχουν σε όλες τις συστημικές τράπεζες και μάλιστα με δικαίωμα αρνησικυρίας.

Διαψεύδεται το έγγραφο της Τρόικα για τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank

Την ίδια ώρα, από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών τονίζεται πως ουδέποτε ήρθε σε γνώση των αρμόδιων ελληνικών αρχών έγγραφο ή οποιασδήποτε μορφής επιστολή που να αναφέρεται σε ενστάσεις ή αντιρρήσεις των εταίρων μας για την εν εξελίξει διαδικασία συγχώνευσης των τραπεζών Εθνική και Eurobank.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ