Βρούτσης: Τα Ταμεία έχουν αυτονομία στη λήψη αποφάσεων - iefimerida.gr

Βρούτσης: Τα Ταμεία έχουν αυτονομία στη λήψη αποφάσεων

Βρούτσης: Τα Ταμεία έχουν αυτονομία στη λήψη αποφάσεων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο θέμα της συμμετοχής των ασφαλιστικών ταμείων στην επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης, μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, απαντώντας και στις αιτιάσεις των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, τόνισε πως «τα Ταμεία έχουν αυτονομία στη λήψη αποφάσεων».

«Ως κυβέρνηση δεν θα κατευθύναμε σε οποιαδήποτε περίπτωση κάποιο Ταμείο να προβεί ή να μην προβεί σε τέτοια ενέργεια. Η θέση μας είναι ότι οι ασφαλιστικοί φορείς έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν εκτιμώντας το ύψος των διαθεσίμων τους στο πλαίσιο του συμφέροντος του φορέα και των ασφαλισμένων του» κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.

Σύσκεψη με Ράιχενμπαχ για την καταπολέμηση της ανεργίας

Το πρόβλημα της ανεργίας τέθηκε επί... τάπητος στη νέα συνάντηση του Γιάννη Βρούτση με τον Χορστ Ράιχενμπαχ.

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως η συζήτηση περιστράφηκε «στην αναζήτηση δυνατοτήτων τεχνικής βοήθειας και συγκεκριμένων λύσεων για την ανακούφιση των ανέργων και κυρίως των 400.000 οικογενειών χωρίς εργαζόμενο μέλος». «Η εκτενής συζήτηση και τα συμπεράσματα που προέκυψαν, θα οδηγήσουν πολύ σύντομα στη λύση αυτού του προβλήματος» τόνισε ο κ. Βρούτσης.

«Αναζητήσαμε τις δυνατότητες χρηματοδότησης που υπάρχουν και πρέπει πλήρως να αξιοποιηθούν για την αντιμετώπιση της ανεργίας» ανέφερε, από την πλευρά του, ο Χ. Ράιχενμπαχ και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν πόροι του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και των άλλων ευρωπαϊκών Ταμείων, καθώς και άλλες μορφές τεχνικής βοήθειας, που θα βοηθήσουν στο μέλλον τον υπουργό και το υπουργείο Εργασίας γενικότερα.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, αναζητούνται εναλλακτικές λύσεις χρηματοδότησης, όπως η αναθεώρηση άλλων προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη, για παράδειγμα το επιχειρησιακό πρόγραμμα για τη δημόσια διοίκηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ