Ιερέας «μαϊμού» μαζεύει λεφτά και τρόφιμα από ψεύτικους εράνους στην Κρήτη [βίντεο] - iefimerida.gr

Ιερέας «μαϊμού» μαζεύει λεφτά και τρόφιμα από ψεύτικους εράνους στην Κρήτη [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία περίεργη υπόθεση απασχολεί αρκετές περιοχές της Κρήτης όπου ένας άνθρωπος εμφανίζεται ως ιερέας της Αρχιεπισκοπής και πραγματοποιεί εράνους εξαπατώντας ανυποψίαστους πολίτες να του δίνουν χρήματα, ακόμη και τρόφιμα.

Το θέμα, όπως, αναφέρει το cretalive, έχει πάρει διαστάσεις, ενώ για την υπόθεση τοποθετήθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος του νησιού Ειρηναίος διαχωρίζοντας της θέση τους και συνιστώντας προσοχή.

Ο Αρχιεπίσκοπος επισημαίνει ότι η Εκκλησία της Κρήτης δεν στέλνει κληρικούς ή οποιονδήποτε άλλον για έρανο, ενώ αν συμβεί κάτι τέτοιο υπάρχει σχετική ανακοίνωση.

Η εκκλησία τονίζει ότι όλοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μη δίνουν χρήματα σε άτομα που δε γνωρίζουν, ενώ οι αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό του.

Πούλησαν κολυμπήθρα και μανουάλια σε εταιρεία ανακύκλωσης

Εν τω μεταξύ η Αρχιεπισκοπή Κρήτης έχει πολλή δουλειά αυτή την εβδομάδα, καθώς πέρα από τους «μαϊμού» εράνους, ένας άλλος ιερέας πούλησε την κολυμβήθρα της εκκλησίας του και τέσσερα μανουάλια έναντι 620 ευρώ σε εταιρεία ανακύκλωσης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος ανέφερε ότι θα εκδώσει εγκύκλιο για να μην πάρει διαστάσεις το φαινόμενο ξεπουλήματος εκκλησιαστικών κειμηλίων.

Ανέφερε, πάντως, ότι τα εκκλησιαστικά σκεύη ήταν πολύ παλιά, ωστόσο, χρειάζεται έγκριση από το συμβούλιο της μητρόπολης για να προβεί ο εκάστοτε ιερέας σε τέτοιες ενέργειες.

Από την πλευρά του ο ιερέας υποστηρίζει ότι έχει πάρει και απόδειξη για την πώληση των αντικειμένων, ωστόσο, εκείνο που αναφέρουν οι πληροφορίες, σύμφωνα με το cretalive, είναι ότι τέτοια αντικείμενα δεν πάνε για ανακύκλωση , αλλά πωλούνται στο εξωτερικό σε συλλέκτες ως αντικείμενα μεγάλης ιστορικής αξίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ