Μανώλης Γλέζος: Οι Γερμανοί μας χρωστάνε τουλάχιστον 162 δισ. ευρώ χωρίς τους τόκους - iefimerida.gr

Μανώλης Γλέζος: Οι Γερμανοί μας χρωστάνε τουλάχιστον 162 δισ. ευρώ χωρίς τους τόκους

Μανώλης Γλέζος: Οι Γερμανοί μας χρωστάνε τουλάχιστον 162 δισ. ευρώ χωρίς τους τό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνέντευξη του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου φιλοξενεί σήμερα η γερμανική εφημερίδα Die Welt με αφορμή την ανακίνηση του θέματος των πολεμικών αποζημιώσεων που οφείλονται στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Γλέζος, οι Γερμανοί -με βάση την απόφαση της Διασυμμαχικής Επιτροπής που είχε ληφθεί το 1946- οφείλουν το ποσό των 162 δισ. ευρώ, χωρίς τους τόκους.

Αυτό προκύπτει ως άθροισμα των επιδικασθέντων 108 δισ. για την ανασυγκρότηση των υποδομών της χώρας και των 54 δισ. που έλαβε η ναζιστική Γερμανία υπό μορφή αναγκαστικών δανείων.

Στην ίδια συνέντευξη ο Μανώλης Γλέζος τόνισε, επίσης, το σπουδαίας ηθικής τάξης ζήτημα της επιστροφής των αρχαιολογικών θησαυρών που άρπαξαν οι Ναζί από τη χώρα, για τους οποίους ούτε καν γίνεται λόγος.

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου

Τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο δέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και το βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η απόρρητη έκθεση για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Μετά τη συζήτηση ο κ. Αβραμόπουλος διαβίβασε την έκθεση της ομάδας εργασίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Φωκίωνα Γεωργακόπουλο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η έκθεση εστάλη στον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου, προκειμένου να γίνει νομική επεξεργασία, αξιολόγηση και στοιχειοθέτηση των αξιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου και να υποβάλει σχετική γνωμοδότηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ