Τελικά το μέγεθος μετράει - Έρευνα αποκαλύπτει τι προτιμούν οι γυναίκες στο άλλο φύλο

Πρόσφατη Αυστραλιανή έρευνα έρχεται να θέσει τέλος στις διαμάχες, αφού οι ερευνητές κατάφεραν να προσδιορίσουν το «ιδανικό αρσενικό». Σύμφωνα με τα αποτελέσματα κυριαρχούν τα αρρενωπά χαρακτηριστικά, ενώ φαίνεται πως τελικά το μέγεθος...μετράει

Οι ερευνητές του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου, με επικεφαλής τον βιολόγο Μπράιαν Μάουτζ, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το μέγεθος του πέους μετράει για τις γυναίκες, ενώ δείχνουν εξίσου μεγάλη προτίμηση σε ένα αρρενωπό ανδρικό σώμα.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, οι γυναίκες θεωρούν πιο ελκυστικούς τους άνδρες που έχουν μεγαλύτερου μεγέθους γεννητικά όργανα, ενώ αν επιπλέον είναι ψηλοί και γυμνασμένοι αυξάνει ακόμα περισσότερο τη γοητεία τους, αφού φαίνεται πως ακόμα περισσότερο από ό,τι σε σχέση με το πέος ή το ύψος, οι γυναίκες φαίνεται να έλκονται από έναν σωματώδη άνδρα με φαρδιές πλάτες.

Μέχρι σήμερα, οι μελέτες για τις γυναικείες προτιμήσεις σε σχέση με το μέγεθος του ανδρικού μορίου, έχουν εμφανίσει μάλλον ανάμικτα ή και αντικρουόμενα αποτελέσματα και έχουν πυροδοτήσει αμέτρητες διαμάχες, καθώς άλλοι λένε ότι το μέγεθος μετράει και άλλοι όχι.

Παράλληλα, σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα του 2007 στο διεθνές ουρολογικό περιοδικό "British Journal of Urology International" είναι ξεκάθαρο ότι οι άνδρες νοιάζονται για το μέγεθος περισσότερο από τις ίδιες τις γυναίκες.

Στα πλαίσια της έρευνας, οι επιστήμονες έδειξαν σε 105 γυναίκες με μέση ηλικία 26 ετών ολόσωμες φωτογραφίες γυμνών ανδρών, οι οποίες είχαν δημιουργηθεί από ηλεκτρονικό υπολογιστή και στις οποίες σκοπίμως υπήρχε μια μεγάλη ποικιλία μεγεθών γεννητικών οργάνων, ύψους ανδρών και άλλων σωματικών αναλογιών.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν ψηλούς άνδρες με φαρδείς ώμους και λεπτή μέση, που έχουν επίσης σχετικά μεγάλο πέος, αν και το ενδιαφέρον τους σταδιακά ατονεί για μεγέθη άνω των επτά εκατοστών. Ωστόσο όπως είπαν οι ερευνητές, «δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο "ιδανικό" μέγεθος πέους ή ύψος».

Η γυναικεία προτίμηση, διευκρινίζουν οι ερευνητές εξηγείται από εξελικτική άποψη αφού όπως υποστηρίζουν και οι εξελικτικοί βιολόγοι το σχετικά μεγάλο πέος προσέλκυε τις γυναίκες σε μια εποχή που οι άνθρωποι κυκλοφορούσαν γυμνοί και ο σκοπός ήταν η αναπαραγωγή, γιατί θεωρούνταν ικανότεροι να περάσουν τα σχετικά γονίδια στους απογόνους τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ