Εκλογές ζητούν ΚΚΕ-ΛΑΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Εκλογές ζητούν ΚΚΕ-ΛΑΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις ομιλίες στη Βουλή οι αρχηγοί των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης ζήτησαν εκλογές και τόνισαν πως δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα υποστήριξε πως «η ανασχηματισμένη κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεγελάσει όσους ξεγελούσε μέχρι τώρα». Η κ. Παπαρήγα τάχθηκε κατά της διενέργειας δημοψηφίσματος, κάνοντας λόγο για προσπάθεια ξεγελάσματος του λαού, ενώ τάχθηκε ταυτόχρονα υπέρ της προσφυγής στις κάλπες. «Με 1,5 εκατομμύρια ανέργους, με τη δημόσια περιουσία υποθηκευμένη η κυβέρνηση φέρνει δημοψήφισμα με πολλές παγίδες», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για την άλλη όψη της άγριας καταστολής».

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, χαρακτήρισε, τέλος, φαρσοκωμωδία τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ, ανέφερε όμως ότι η διαδικασία αυτή δεν απέτυχε, γιατί «εξοικειώθηκε η κοινωνία», ενώ εκτίμησε ότι «το σενάριο θα προχωρήσει» με άλλη διάταξη δυνάμεων.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης κατά την ομιλία του στη Βουλή για τη συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης κατηγόρησε τους δύο πολιτικούς αρχηγούς ότι πέταξαν μια ευκαιρία σχηματισμού μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, την ιδέα της οποίας είναι υποστηρικτής. Όταν με πήρε τηλέφωνο ο Πρωθυπουργός του είπα: «Μπορείς να γράψεις ιστορία και να παραιτηθείς. Μου άφησε να εννοηθεί ότι και αυτό το συζητούσε. Όμως δεν το έπραξε».

Όσο για τον Α. Σαμαρά, ο Γ.Καρατζαφέρης τόνισε ότι έπρεπε να είχε αδράξει την ευκαιρία και να δεχθεί την πρόταση Παπανδρέου. «Παίξατε το μέλλον της Ελλάδας κορόνα γράμματα με μία τηλεκάρτα. Όλο το μέλλον της Ελλάδας σε τρία τηλεφωνήματα;», είπε ο Γ.Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, είπε «να καταθέσουμε πρόταση μομφής κατά της τρόικας». Και απευθύνθηκε προς τους βουλευτές της ΝΔ ρωτώντας εάν θα ψήφιζαν κάτι τέτοιο.

Αναφερόμενος στους μετανάστες, τους χαρακτήρισε «μεγάλη πληγή» «Εγώ τα έλεγα και με λέγατε φασίστα και τώρα το λένε όλοι. Ποιος όμως τους άνοιξε το δρόμο για να έρθουν;» είπε, «δείχνοντας» τον Α. Σαμαρά.

Αν βαθμολογούσα τις προθέσεις θα παίρνατε άριστα, αλλά επειδή βαθμολογείται το αποτέλεσμα, κοπήκατε. Εφόσον δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε την ψήφο από τους 160 βουλευτές σας μην προσπαθείτε να την εξασφαλίσετε από εμάς.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση εκλογών και μη αυτοδυναμίας, δεν θα κάνει κυβέρνηση με κανέναν που θα ζητήσει τη συνεργασία του. «Η Ελλάδα θα σωθεί με οικουμενικό σχήμα. Η Ελλάδα δεν έχει άλλα όρια. Η Ελλάδα πρέπει να ζήσει και θα ζήσει με τους σώφρονες» κατέληξε.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως «η Ελληνική Δημοκρατία απέκτησε και Κάτω Βουλή» υπογράμμισε με τη σειρά του ο Αλέξης Τσίπρας βάλλοντας παράλληλα κατά του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του Μεσοπρόθεσμου. «Μπορεί η Κοινοβουλευτική σας Ομάδα να σας δίνει την ψήφο του όλου ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι και της κοινωνίας - για μία κυβέρνηση με σύμβαση έργου, να βάλει ταφόπλακα στην ελληνική κοινωνία» είπε ο πρόεδρος του Συνασπισμού ο οποίος επίσης αναφέρθηκε εκτενώς στις συνεννοήσεις που υπήρξαν μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά γαι την συγκρότηση εθνικής σωτηρίας.

«Τι άλλαξε και την Τετάρτη ξαφνικά, για λίγες ώρες είχατε σχεδόν συμφωνήσει;» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και πρόσθεσε ότι «πέραν των κωμικοτραγικών για την παραμονή ή όχι του κ.Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου, είχατε αποφασίσει την Τετάρτη να επαναδιαπραγματευτείτε το Μνημόνιο με τον κ.Σαμαρά; Αν ναι, γιατί δεν το κάνατε μόνοι σας, ή και τώρα;»

Απευθυνόμενος έπειτα στον πρόεδρο της ΝΔ τον ρώτησε «τι είδους προγραμματική συμφωνία είχατε με τον κ.Παπανδρέου; Τι θα κάνετε με το μεσοπρόθεσμο; Και τι άλλαξε από την δική σας διατύπωση κ.Σαμαρά στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου συμφωνήσατε με την θέση μας ότι νέα κυβέρνηση δίχως λαϊκή εντολή αποτελεί αντιδημοκρατική μεθόδευση;».

Ο Αλ.Τσίπρας στη συνέχεια κατηγόρησε και τους δύο αρχηγούς ότι θέλουν να αποφύγουν τις εκλογές γιατί τρομάζουν, όπως είπε, ότι «αν πάμε στις κάλπες με το λαό χειραφετημένο στους δρόμους, θα ανατραπεί ο δικομματισμός».

Τάχτηκε ακόμη υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους και υποστήριξε πως η οικονομία θα βουλιάξει και με τις δύο εκδοχές του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

«Αν βρείτε κανέναν που να πιστεύει πως η Ελλάδα μπορεί να σωθεί με νέα ακριβά δάνεια που έχουν ως ουσιαστικό στόχο να διασώσουν τις τράπεζες και όχι την ανάπτυξη, ελάτε να σας ζητήσω συγγνώμη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ