Βενιζέλος: Βασικό «αγκάθι» με την Τρόικα είναι οι απολύσεις στο Δημόσιο [βίντεο] - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Βασικό «αγκάθι» με την Τρόικα είναι οι απολύσεις στο Δημόσιο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τόνισε ότι το βασικό «αγκάθι» στις συζητήσεις αφορά τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ παράλληλα τάχθηκε ξεκάθαρα κατά της λήψεως νέων μέτρων.

Για την δημιουργία «ενός κράτους φιλικού προς τον πολίτη» αναφέρθηκε ο κ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης με την Τρόικα, δηλώνοντας ότι διαπιστώθηκε χάσμα απόψεων όσον αφορά τις απολύσεις στο Δημόσιο. Ο κ.Βενιζέλος επεσήμανε «η Τρόικα αντιμετωπίζει το ζήτημα από την δημοσιονομική πλευρά, ενώ εμείς από μια διαρθρωτική. Στόχος δεν είναι να πέσουν οι δαπάνες, αλλά να αντιμετωπιστούν με διαρθρωτικές αλλαγές», ενώ τάχθηκε υπέρ των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών λέγοντας: «Δεν τις φοβόμαστε. Αντίθετα τις επιθυμούμε».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως «βασικός στόχος είναι να αποφύγουμε οποιαδήποτε σκέψη για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα», ενώ αναφερόμενος στην εμπλοκή στη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank δήλωσε πως «η ανακεφαλαιοποίηση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ