Business Insider: Η Θάτσερ είχε τρομακτικά δίκιο για τις καταστροφικές συνέπειες του ευρώ [ντοκουμέντα] - iefimerida.gr

Business Insider: Η Θάτσερ είχε τρομακτικά δίκιο για τις καταστροφικές συνέπειες του ευρώ [ντοκουμέντα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Μάργκαρετ Θάτσερ υπήρξε αναμφίβολα μία εξαιρετικά πολωτική πολιτική φυσιογνωμία. Ωστόσο, όλοι θα συμφωνήσουν ότι υπήρξε επίσης απόλυτα ακριβής αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους πίστευε πως το ευρώ θα κατέληγε σε καταστροφή.

Όπως ανέφερε ο Πίτερ Όσμπορν στην εφημερίδα Telegraph το 2010, οι δύο αυτοβιογραφίες της Θάτσερ, «The Downing Street Years» (1993) και «The Path To Power» (1995), έβριθαν από αναφορές στα επιχειρήματα, αλλά και στη γενικότερη στάση της κατά της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, στην οποία δεν ήθελε να συμμετάσχει.

Σε γενικές γραμμές, είχε εξ αρχής αντιληφθεί σε όλο τους το εύρος τα προβλήματα που θα προέκυπταν από το ευρώ: ότι η Γερμανία θα διαδραμάτιζε προβληματικό ρόλο στην εξέλιξη της Ένωσης, καθώς και ότι οι φτωχότερες χώρες αναπόφευκτα θα στερούνταν ανταγωνιστικότητας, έχοντας ανάγκη από πακέτα διάσωσης, τα οποία θα είχαν αμφίβολα αποτελέσματα.

Οι παράγραφοι που ακολουθούν αποτελούν αποσπάσματα από τις αυτοβιογραφίες της, όπου συζητά με τον διάδοχό της, Τζον Μέιτζορ, τις πτυχές των διαπραγματεύσεων με την υπόλοιπη Ευρώπη, διατυπώνοντας εκπληκτικά ξεκάθαρες απόψεις για το μέλλον της νομισματικής ένωσης:

Business Insider: Η Θάτσερ είχε τρομακτικά δίκιο για τις καταστροφικές συνέπειες του ευρώ [ντοκουμέντα] | iefimerida.gr 0
Business Insider: Η Θάτσερ είχε τρομακτικά δίκιο για τις καταστροφικές συνέπειες του ευρώ [ντοκουμέντα] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ