Η πιο γλυκιά δημιουργία της Θάτσερ

Μπορεί ο πολιτικός βίος της προσφάτως αποβιώσασας Μάργκαρετ Θάτσερ να ήταν αμφιλεγόμενος αλλά η πρώην πρωθυπουργός της Αγγλίας δεν είχε διακριθεί μόνο στην πολιτική. Πριν ακόμη ασχοληθεί με αυτή είχε υπάρξει χημικός η οποία μάλιστα διέπρεψε στην έρευνα.

Μία από τις επιτυχίες της ήταν η συνεισφορά στην κατασκευή του μαλακού παγωτού. Η Μάργκαρετ Θάτσερ κατείχε πτυχίο χημείας από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης από το 1947. Στην αρχή εργάστηκε σε ένα εργοστάσιο κόλλας και στη συνέχεια σε τμήμα έρευνας και ανάπτυξης μιας βιομηχανίας τροφίμων. Το αντικείμενο μελέτης της ήταν η εύρεση ενός τρόπου έτσι ώστε να παγωτό να μπορεί να κρατήσει αέρα μέσα στη σύνθεσή του. Έτσι η βιομηχανία θα μπορούσε να παράγει περισσότερο όγκο παγωτού με λιγότερα υλικά, ανεβάζοντας τα κέρδη της. Εκτός από αυτό θα μπορούσε το παγωτό να ρέει κατευθείαν από μια μηχανή.

Εν τέλη η έρευνα της ομάδας της στέφθηκε από επιτυχία και σήμερα έχουμε το παγωτό μηχανής. Η πώλησή του άρχισε από τη Μεγάλη Βρετανία με την ονομασία Mr. Whippy και στην συνέχεια διαδόθηκε και σε άλλες χώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ