Η πιο γλυκιά δημιουργία της Θάτσερ - iefimerida.gr

Η πιο γλυκιά δημιουργία της Θάτσερ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί ο πολιτικός βίος της προσφάτως αποβιώσασας Μάργκαρετ Θάτσερ να ήταν αμφιλεγόμενος αλλά η πρώην πρωθυπουργός της Αγγλίας δεν είχε διακριθεί μόνο στην πολιτική. Πριν ακόμη ασχοληθεί με αυτή είχε υπάρξει χημικός η οποία μάλιστα διέπρεψε στην έρευνα.

Μία από τις επιτυχίες της ήταν η συνεισφορά στην κατασκευή του μαλακού παγωτού. Η Μάργκαρετ Θάτσερ κατείχε πτυχίο χημείας από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης από το 1947. Στην αρχή εργάστηκε σε ένα εργοστάσιο κόλλας και στη συνέχεια σε τμήμα έρευνας και ανάπτυξης μιας βιομηχανίας τροφίμων. Το αντικείμενο μελέτης της ήταν η εύρεση ενός τρόπου έτσι ώστε να παγωτό να μπορεί να κρατήσει αέρα μέσα στη σύνθεσή του. Έτσι η βιομηχανία θα μπορούσε να παράγει περισσότερο όγκο παγωτού με λιγότερα υλικά, ανεβάζοντας τα κέρδη της. Εκτός από αυτό θα μπορούσε το παγωτό να ρέει κατευθείαν από μια μηχανή.

Εν τέλη η έρευνα της ομάδας της στέφθηκε από επιτυχία και σήμερα έχουμε το παγωτό μηχανής. Η πώλησή του άρχισε από τη Μεγάλη Βρετανία με την ονομασία Mr. Whippy και στην συνέχεια διαδόθηκε και σε άλλες χώρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ