Περίεργες οι καταθέσεις των φρουρών στα Τρίκαλα - Μόνο ένας πυροβόλησε αλλά δεν ήξερε προς τα πού - iefimerida.gr

Περίεργες οι καταθέσεις των φρουρών στα Τρίκαλα - Μόνο ένας πυροβόλησε αλλά δεν ήξερε προς τα πού

Περίεργες οι καταθέσεις των φρουρών στα Τρικάλων -Μόνο ένας πυροβόλησε αλλά δεν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχώς περιπλέκεται η υπόθεση για τη στάση των φρουρών της φυλακής των Τρικάλων κατά τη διάρκεια της απόδρασης των επικίνδυνων Αλβανών κακοποιών, καθώς μετά τις καταθέσεις των πρώτων προκύπτει πως τουλάχιστον πέντε από τους φύλακες που ήταν στις σκοπιές δεν έριξαν ούτε μία σφαίρα επειδή προσπαθούσαν να καλυφθούν από τον καταιγισμό των πυρών που δέχονταν, ενώ ο έκτος υποστηρίζει ότι πυροβόλησε 24 φορές προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με tovima που δημοσιεύει τις καταθέσεις τους προκύπτει πως οι Αλβανοί κακοποιοί είχαν άνεση κινήσεων, αφού οι συνεργάτες τους πυροβολούν ανενόχλητοι προς την πλευρά των φυλακών διευκολύνοντας την απόδραση. Μάλιστα αν και οι εξωτερικοί φύλακες είχαν ευρύ «πεδίο βολής» από τις σκοπιές τους και χώρο καλής κατόπτευσης των Αλβανών στο βαν, διαπιστώνεται ότι δεν έριξαν ουσιαστικά ούτε μία σφαίρα εναντίον τους.

Την ίδια στιγμή οι αναφορές τεσσάρων αστυνομικών που έσπευσαν στις φυλακές και κατέθεσαν ότι δέχονταν πυρά από τους φρουρούς στις σκοπιές περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Τι ανέφεραν στις καταθέσεις του οι φρουροί των φυλακών

Ο φρουρός στη σκοπιά 2:

«Το μόνο που μπόρεσα να κάνω ήταν να πέσω μπρούμυτα για να καλυφθώ και να προστατέψω τη ζωή μου. Ηταν τόσο μεγάλος ο καταιγισμός των πυρών που δεν μπορούσα να σηκωθώ έστω και για λίγο προκειμένου αμυνόμενος να ανταποδώσω τα πυρά. Αναγκάστηκα να μπω στη σκάλα για να προστατέψω τη ζωή μου. Προσπάθησα να βγω τρεις φορές να ανταποδώσω τα πυρά ανεπιτυχώς γιατί ήταν αδύνατον επειδή μας γάζωναν στην κυριολεξία».

Ο φρουρός στη σκοπιά 3:

«Έπεσα στα γόνατα για να καλυφθώ όσο μπορούσα, διότι η σκοπιά δεν μου προσέφερε λόγω της κατασκευής της καμιά κάλυψη και σκυμμένος άρχισα να κατεβαίνω τη σκάλα».

Ο φρουρός στη σκοπιά 4:

«Δέχθηκα καταιγισμό πυροβολισμών και έπεσα κάτω να προστατευτώ, μένοντας κάτω περίπου 20 δευτερόλεπτα αλλά είδα ότι δεν μου παρείχε καμιά προστασία». Ο ίδιος φρουρός σημειώνει αμέσως μετά: «Σύρθηκα και πήγα μέσα στην εσωτερική σκάλα της σκοπιάς καθόσον μου παρείχε προστασία επειδή ήταν με τσιμέντο γύρω γύρω». Εκεί παρέμεινε ο συγκεκριμένος σκοπός -σύμφωνα με την κατάθεσή του- μέχρι την παύση των πυροβολισμών από τους Αλβανούς κακοποιούς.

Ο φρουρός στη σκοπιά 6:

«Οταν είδα την απόδραση των κρατουμένων και βγήκα να την αποτρέψω, άκουσα πυροβολισμούς από αυτόματα όπλα, πιθανόν Καλάσνικοφ, και μάλιστα μια βολίδα πέρασε μέσα από τη σκοπιά μου, ακριβώς δίπλα μου. Δεν μπόρεσα να προσδιορίσω τον αριθμό των όπλων, κατάλαβα όμως ότι ήταν τουλάχιστον τρία. Όταν είδα τους κρατουμένους να προσπαθούν να αναρριχηθούν (στον εξωτερικό τοίχο), βγήκα από τη σκοπιά μου και προσπαθούσα να τους αποτρέψω στην αρχή με λόγια (...) κι ύστερα με εκφοβιστικά πυρά. Μάλιστα με σπαστά ελληνικά με έβρισαν λέγοντάς μου "π...η θα δεις, θα έρθουμε και θα σε σκοτώσουμε". Μετά από αυτό εγώ μην γνωρίζοντας αν έχουν όπλο ή όχι και αφού δέχθηκα από τα χωράφια εκ νέου πυροβολισμούς, έπεσα κάτω στη σκοπιά μου για να καλυφθώ...».

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι με το υπηρεσιακό του όπλο ο φρουρός αυτός έριξε 24 σφαίρες που παραμένει άγνωστο αν όλες ήταν εκφοβιστικές, όπως υποστηρίζει στην κατάθεσή του, ή προς «άγνωστο στόχο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ