Ντέμης και Κανάκης καταθέτουν στη δίκη για τους εκβιαστές της Θεσσαλονίκης - iefimerida.gr

Ντέμης και Κανάκης καταθέτουν στη δίκη για τους εκβιαστές της Θεσσαλονίκης

Ντέμης Νικολαΐδης και Κανάκης θα καταθέσουν στη δίκη για τους εκβιαστές της Θεσσ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη δίκη του πολυμελούς κυκλώματος εκβίασης και τοκογλυφίας που δρούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα στη Βόρεια Ελλάδα, που ξεκίνησε τη Δευτέρα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, θα κληθούν να καταθέσουν ανάμεσα σε πολλούς άλλους και ο τηλεπαρουσιαστής Αντώνης Κανάκης, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ Ντέμης Νικολαΐδης.

Σύμφωνα με το Voria πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα εκ των τεσσάτων κυκλωμάτων της λεγόμενης «μαφίας της Θεσσαλονίκης», που εξαρθρώθηκε πέρσι τον Ιανουάριο σε γιγαντιαία επιχείρηση των αστυνομικών Αρχών.

Ως μέλη αυτού του κυκλώματος κατηγορούνται συνολικά 23 άτομα, μεταξύ αυτών τρία αδέλφια που φέρονται ως «εγκέφαλοί» του και είναι οι μόνοι που κρατούνται προσωρινά.

Το συγκεκριμένο κύκλωμα φέρεται να εκβίαζε πάνω από 30 επιχειρηματίες νυχτερινών μαγαζιών από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, αποκομίζοντας τοκογλυφικά κέρδη, που σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ξεπερνούν το ένα εκατ. ευρώ για το διάστημα από το 2001 μέχρι το 2012.

Κατά την εκφώνηση του καταλόγου των μαρτύρων διαπιστώθηκε η απουσία αρκετών φερόμενων ως θυμάτων του κυκλώματος. Ενας εξ αυτών ήταν ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος της ΑΕΚ Ντέμης Νικολαΐδης, για τον οποίο το δικαστήριο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του, ενώ ζητήθηκε να κληθεί για να καταθέσει κι ο τηλεπαρουσιαστής Αντώνης Κανάκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ