Υπολογιστής σε ρόλο καθηγητή: Λογισμικό «αναλαμβάνει» τη διόρθωση γραπτών - iefimerida.gr

Υπολογιστής σε ρόλο καθηγητή: Λογισμικό «αναλαμβάνει» τη διόρθωση γραπτών

Υπολογιστής σε ρόλο καθηγητή: Νέο λογισμικό «αναλαμβάνει» τη διόρθωση γραπτών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tη ζωή των καθηγητών έρχεται να διευκολύνει το νέο λογισμικό που ανέπτυξαν Αμερικανοί επιστήμονες, καθώς αυτό δίνει τη δυνατότητα της διόρθωσης και της βαθμολόγησης γραπτών μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε για τη πλατφόρμα δωρεάν παράδοσης μαθημάτων EdX, από τα πανεπιστήμια Χάρβαρντ, ΜΙΤ και Μπέρκλεϊ και σύντομα θα διατίθεται δωρεάν σε οποιοδήποτε αντίστοιχο εκπαιδευτικό φορέα θέλει να το χρησιμοποιήσει.

Το συγκεκριμένο λογισμικό, μάλιστα, μπορεί να βαθμολογεί όχι μόνο σύντομες απαντήσεις, αλλά και δοκίμια και εκθέσεις.

Μέσω του προγράμματος αυτού αφενός οι καθηγητές γλιτώνουν χρόνο, αφετέρου, οι μαθητές, όπως υποστηρίζει ένας εκ των επιστημόνων που βοήθησαν στην ανάπτυξη του λογισμικού, θα έχουν τη δυνατότητα να βελτιωθούν καθώς θα μπορούν να ξαναγράφουν αμέσως το κείμενο και να βλέπουν αμέσως αν κατάφεραν να λάβουν έναν καλύτερο βαθμό.

Οπως είναι φυσικό δεν λείπουν και οι αντιδράσεις, καθώς πολλοί καθηγητές επιμένουν ότι ένα αυτόματο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης ποτέ δεν θα μπορέσει να υποκαταστήσει έναν ζωντανό δάσκαλο, ενώ στο διαδίκτυο έχει ξεκινήσει μια «εκστρατεία» κατά του λογισμικού, η οποία έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 2.000 υπογραφές, μεταξύ των οποίων του Νόαμ Τσόμσκι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ