Αποκεφαλισμός δύο γυναικών στη Νέα Γουινέα για μαύρη μαγεία

Στον θάνατο δια αποκεφαλισμού οδηγήθηκαν δύο ηλικιωμένες γυναίκες στον ανεξάρτητο κράτος Παπούα της Νέας Γουινέας, οι οποίες είχαν κατηγορηθεί για μαύρη μαγεία. Συγκεκριμένα κατηγορήθηκαν για τον θάνατο ενός δάσκαλου.

Οι ηλικιωμένες απήχθησαν από τους συγγενείς του θανόντος δασκάλου, οι οποίοι τις θεώρησαν υπεύθυνες. Στη συνέχεια βασανίστηκαν για τρεις ημέρες, κατά τις οποίες δέχθηκαν χτυπήματα από τσεκούρια και μαχαίρια και τέλος παραδόθηκαν στο εξαγριωμένου πλήθος και αποκεφαλίστηκαν. Μάλιστα το όλο συμβάν εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια αστυνομικών οι οποίοι είχαν καταφθάσει για να τις απελευθερώσουν. Ο αστυνομικός επιθεωρητής δήλωσε πως δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν τις ηλικιωμένες, οι οποίες θανατώθηκαν με βάναυσο τρόπο.

Παρόμοια γεγονότα έχουν συμβεί και στο παρελθόν στην Νέα Γουινέα, καθώς έχουν υπάρξει πολλά περιστατικά με πολίτες να λιντσάρονται με την κατηγορία της μαύρης μαγείας. Μάλιστα τον Φεβρουάριο του 2013 μια νέα γυναίκα βρήκε τον θάνατο από τους συγχωριανούς της, οι οποίοι την περιέλουσαν με βενζίνη και την έκαψαν ζωντανή αφού την κατηγόρησαν ότι σκότωσε ένα εξάχρονο αγοράκι χρησιμοποιώντας μαγεία. Τέλος έχουν υπάρξει και περιστατικά κανιβαλισμού, ολοκληρώνοντας το όλο σκηνικό του Μεσαίωνα σε αυτό το νησί του ειρηνικού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ