Έτσι θα μοιάζουν οι ΗΠΑ κάτω από 8 μέτρα νερού [εικόνες] - iefimerida.gr

Έτσι θα μοιάζουν οι ΗΠΑ κάτω από 8 μέτρα νερού [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εάν τα επιστημονικά μοντέλα για την κλιματική αλλαγή είναι σωστά, τότε ο Τυφώνας Σάντι και οι πλημμύρες που προκάλεσε δεν ήταν παρά μία προεπισκόπηση του τι επίκειται να συμβεί στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της NASA, στο διάστημα 1992-2012 η στάθμη της θάλασσας ανέβηκε σε παγκόσμιο επίπεδο με ρυθμό που εξέπληξε τους κλιματολόγους.

Πρόκειται για μη αναστρέψιμο φαινόμενο, το οποίο οφείλεται στο λιώσιμο των πάγων και των φύλλων πάγου σε Γροιλανδία και Ανταρκτική, που και αυτό με τη σειρά του συνιστά απόρροια της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη και κατ' επέκταση των ωκεανών.

Η μέρα κατά την οποία οι ήπειροι θα βυθιστούν κάτω από τη στάθμη των θαλάσσιων υδάτων μπορεί να μοιάζει πολύ μακρινή, ωστόσο η απειλή είναι κάτι παραπάνω από πραγματική, πράγμα το οποίο θέλει να γνωστοποιήσει σε όλο τον κόσμο ο Νικολάι Λαμ από το StorageFront.com.

O καλλιτέχνης και ερευνητής Λαμ δημιούργησε χάρτες που απεικονίζουν τα επίπεδα της στάθμης των θαλάσσιων υδάτων στην ακτογραμμή των ΗΠΑ, δείχνοντας πώς θα μοιάζουν τα μεγάλα μνημεία της χώρας αν συνεχίσουμε να μην θέτουμε σε υψηλή προτεραιότητα τη μέριμνα για το περιβάλλον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ