Σχεδιάζει να «αιχμαλωτίσει» αστεροειδή η ΝASA - iefimerida.gr

Σχεδιάζει να «αιχμαλωτίσει» αστεροειδή η ΝASA

Σχεδιάζει να «αιχμαλωτίσει» αστεροειδή η ΝASA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακούγεται απίστευτο κι όμως είναι αλήθεια: Η NASA σκοπεύει να αιχμαλωτίσει έναν αστεροειδή και να τον βάλει σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι. Μάλιστα το συγκεκριμένο σχέδιο είναι μέρος του προτεινόμενου ομοσπονδιακού προϋπολογισμού του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για το επόμενο οικονομικό έτος, σύμφωνα με τον γερουσιαστή της Φλόριντα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN o προϋπολογισμός αναμένεται να παρουσιαστεί αυτή την εβδομάδα και όπως δήλωσε ο γερουσιαστής Σεν Μπιλ Νέλσον «Το σχέδιο της NASA είναι η σύλληψη ενός αστεροειδή με ένα ρομποτικό διαστημόπλοιο και η ρυμούλκησή του προς τη Γη, όπου στη συνέχεια θα τοποθετηθεί σε σταθερή τροχιά γύρω από το φεγγάρι»

Οι αστροναύτες θα ταξιδέψουν στη συνέχεια στον αστεροειδή, όπου «θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν εξορυκτικές δραστηριότητες και έρευνα σχετικά με τους τρόπους εκτροπής ενός αστεροειδούς που κατευθύνεται προς τη Γη καθώς και την ανάπτυξη της τεχνολογίας για ένα ταξίδι στο βαθύ διάστημα και στον Άρη» πρόσθεσε

Ο Ομπάμα στηρίζει το σχέδιο της NASA το οποίο αγγίζει τα 100 εκατομμύρια δολάρια σε προτεινόμενο προϋπολογισμό του για αρχή. Η πρόταση αυτή εκφράστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ένας αστεροειδής εξερράγη πάνω από τη Ρωσία, τραυματίζοντας πάνω από 1.000 άτομα, προκαλώντας ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων και πυροδοτώντας νέες ανησυχίες σχετικά με τη σοβαρότητα των διαστημικών απειλών

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ