Detroit Εlectric sp:01: Ηλεκτρικό σπορ μοντέλο με τελική 250 - iefimerida.gr

Detroit Εlectric sp:01: Ηλεκτρικό σπορ μοντέλο με τελική 250

Detroit Εlectric sp:01:  Ηλεκτρικό σπορ μοντέλο με τελική 250
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Detroit Electric είναι μια αμερικάνικη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που μπορεί να είναι παντελώς άγνωστη στα μέρη μας αλλά έχει μεγάλη ιστορία στις ΗΠΑ. H Detroit Electric λοιπόν μετά από μια μεγάλη αποχή από τα αυτοκινητικά δρώμενα επιστρέφει στο προσκήνιο και μάλιστα δυναμικά.

Κι αυτό γιατί το SP:01, όπως ονομάζεται το νέο της μοντέλο, ακολουθεί λίγο πολύ τη λογική του ρόουντσερ της Tesla. Χρησιμοποιεί δηλαδή το αλουμινένιο πλαίσιο της Lotus Exige και έχει αμάξωμα από ανθρακονήματα για χαμηλό συνολικό βάρος και έχει βέβαια έναν δυνατό ηλεκτροκινητήρα στη θέση του συμβατικού της Exige.

Πόσο δυνατό; Τόσο που να μπορεί να εξασφαλίζει ένα 0-100 σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα και μια τελική 250. Αυτά στην πράξη μεταφράζονται σε 140 kW ή καλύτερα 190 ίππους που καταλήγουν στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 4 σχέσεων, ενώ την τροφοδοσία με ενέργεια την έχει αναλάβει μια συστοιχία μπαταριών (37 kW) που βρίσκεται στο πίσω μέρος.

Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι το SP:01 κατορθώνει να συνδυάσει δύο στοιχεία που σπάνια τα συναντά κανείς ταυτόχρονα σε ηλεκτρικά μοντέλα: τις πολύ καλές επιδόσεις και τη μεγάλη αυτονομία. Η οποία για την περίσταση μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 300 χιλιόμετρα. Γρήγορη είναι και η διαδικασία φόρτισης των συσσωρευτών, μιας και διαρκεί μόλις 4 ώρες, με την προϋπόθεση το δίκτυο να είναι υψηλής τάσης.

Υψηλή όμως είναι και η τιμή του αμερικάνικου super ηλεκτρικού μοντέλου, μιας και για να το αποκτήσετε θα πρέπει να καταβάλλετε 135.000 δολάρια, ή σε ευρώ λίγα περισσότερα από τις 100.000 που προστατεύονται αν τις έχετε κατατεθειμένες σε τράπεζα. Αν όμως ανησυχείτε για τυχόν εξελίξεις και το Detroit Electric SP:01 σας έχει κάνει κλικ λάβετε υπόψη πως παρά ένα θα κατασκευαστούν μόλις 1.000.

Detroit Εlectric sp:01:  Ηλεκτρικό σπορ μοντέλο με τελική 250 | iefimerida.gr 0
Detroit Εlectric sp:01:  Ηλεκτρικό σπορ μοντέλο με τελική 250 | iefimerida.gr 1
Detroit Εlectric sp:01:  Ηλεκτρικό σπορ μοντέλο με τελική 250 | iefimerida.gr 2
Detroit Εlectric sp:01:  Ηλεκτρικό σπορ μοντέλο με τελική 250 | iefimerida.gr 3
Detroit Εlectric sp:01:  Ηλεκτρικό σπορ μοντέλο με τελική 250 | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ