Στυτική δυσλειτουργία μπορεί να προκαλέσει η ουλίτιδα σύμφωνα με νέα μελέτη - iefimerida.gr

Στυτική δυσλειτουργία μπορεί να προκαλέσει η ουλίτιδα σύμφωνα με νέα μελέτη

Στυτική δυσλειτουργία μπορεί να προκαλέσει η ουλίτιδα σύμφωνα με νέα μελέτη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από στυτική δυσλειτουργία κινδυνεύουν όσοι άνδρες έχουν ουλίτιδα, όπως προκύπτει από πρόσφατη Τουρκική μελέτη η οποία δημοσιεύεται στην «Επιθεώρηση Σεξουαλικής Ιατρικής» (JSM).

Όπως διευκρινίζουν οι επιστήμονες, όσων τα ούλα ματώνουν όταν τα βουρτσίζουν ή δαγκώνουν ένα μήλο, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσης στο μέλλον, αφού τα βακτήρια που προκαλούν περιοδοντικές νόσους, όπως η ουλίτιδα, εισχωρούν στο αίμα και εξαπλώνονται σε όλο το σώμα, επηρεάζοντας τα αιμοφόρα αγγεία και προκαλώντας σκληρύνσεις και στενώσεις σε αυτά.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, για να επιτευχθεί η στύση το πέος χρειάζεται πολύ καλή παροχή αίματος και επειδή τα αγγεία που το τροφοδοτούν είναι μικρότερα απ' ό,τι εκείνα της καρδιάς, αποφράσσονται πιο γρήγορα.

Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Ινόνου της Τουρκίας, στα πλαίσια της έρευνας, μελέτησαν ομάδα ατόμων που έπασχαν από στυτική δυσλειτουργία και μία ομάδα από υγιείς συνομηλίκους τους και διαπίστωσαν, ότι το 53% των ανδρών με στυτική δυσλειτουργία έπασχαν από σοβαρή ουλίτιδα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους υγιείς άνδρες ήταν μόλις 23%.

«Η συσχέτιση μπορεί να μοιάζει αβάσιμη, αλλά η κακή στοματική υγιεινή και τα προβλήματα που επιφέρει, όπως η ουλίτιδα, φαίνεται πως επηρεάζουν με πολλούς αρνητικούς τρόπους την υγεία», εξηγεί ο εκτελεστικός διευθυντής του Βρετανικού Ιδρύματος Οδοντικής Υγείας (BDHF), δρ Νάιτζελ Κάρτερ και συμπληρώνει ότι «Για να αποφύγει κάποιος αυτές τις συνέπειες πρέπει να καθαρίζει καλά τα δόντια τους. Το βούρτσισμα μόνο του καθαρίζει μόνο το 60% της επιφάνειας των δοντιών, οπότε χρειάζεται και καθαρισμός των υπολοίπων με οδοντικό νήμα. Ο καθαρισμός των δοντιών πρέπει να γίνεται δύο φορές την ημέρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ