«To Bήμα» για το σεξισμό στη Βουλή: Ευλογητός ο φαλλός - iefimerida.gr

«To Bήμα» για το σεξισμό στη Βουλή: Ευλογητός ο φαλλός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα φαινόμενα σεξιστικής συμπεριφοράς μέσα στο Κοινοβούλιο σχολιάζει η Λώρη Κέζα στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος, περιμένοντας από κάποιους να ζητήσουν συγνώμη.

Η δημοσιογράφος αναφέρεται και στην γκάφα που έκανε ο Μπάρακ Ομπάμα όταν είπε πως η γενική εισαγγελέας της Καλιφόρνια «είναι η πιο όμορφη γενική εισαγγελέας στη χώρα», σχόλιο που προκάλεσε και τον υποχρέωσε στην έκδοση ανακοίνωσης. Σχόλιο που μοιάζει αστείο μπροστά σε όσα ακούγονται αυτές τις μέρες μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο, κυρίως στο πλαισιο της προανακριτικής επιτροπής.

Η Λώρη Κέζα σημειώνει: «Στα όργανα του ελληνικού Κοινοβουλίου ο σεξισμός αντιμετωπίζεται με φυσικότητα. Οι βουλευτίνες χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: εκείνες που μπορούν να γίνουν θέμα φαντασίωσης και τις ανδρούτσες, δηλαδή εκείνες που είτε δεν έχουν σύζυγο ή αρνούνται να παίξουν τη γατούλα». Θυμάται διάφορα περιστατικά, μεταξύ των οποίων και το «Πάψε μωρή καλτσοδέτα» που είχε πει ο Σωκράτης Ξυνίδης στην Εύα Καϊλή, αλλά και στο «Κάτσε κάτω ρε, τί μιλάς εσύ, πάλι πιωμένη είσαι», που είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης στη Φωτεινή Πιπιλή. Προσθέτει η δημοσιογράφος: «Η σεξιστική επίθεση εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τον Βαγγέλη Βενιζέλο ξεπέρασε κάθε όριο. Δικαίωσε τη Ζερμέν Γκριρ και όλες τις φεμινίστριες που ασχολήθηκαν με το μίσος μεταξύ των δυο φύλων. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ υιοθέτησε την πιο ταπεινή αντίληψη για τις γυναίκες λέγοντας, ανάμεσα σε άλλα σεξιστικά: ''Σας εύχομαι να κυοφορήσετε κι εσείς συντόμως''. Να βρει έναν άντρα για να στρώσει. Να κάνει παιδί για να ολοκληρωθεί. Να πλύνει και κανένα πιάτο».

Το άρθρο καταλήγει με τη σημείωση πως ουδείς ζήτησε συγνώμη καθώς και ότι οι φαλλοκράτες στην Ελλάδα έχουν κοινό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ