Τον Ιούνιο η δεύτερη γεώτρηση στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ - iefimerida.gr

Τον Ιούνιο η δεύτερη γεώτρηση στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρχίζει οριστικά η δεύτερη επιβεβαιωτική γεώτρηση στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ από την αμερικανική εταιρεία Noble μέσα στον Ιούνιο, ενώ μέσα στο φθινόπωρο θα γίνουν γνωστά τα ακριβή αποτελέσματα για τις ποσότητες των υδρογονανθράκων.

Οπως δήλωσε στο ΡΙΚ ο αντιπρόεδρος της Κυπριακής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Σόλων Κασίνης, η Κύπρος θα μπορέσει έως τις αρχές του 2014 να δει «ζεστό» χρήμα να μπαίνει στα ταμεία του κράτους από το οικόπεδο 12 που έχει το όνομα «Αφροδίτη», με την προδέσμευση κάποιων πωλήσεων.

Παράλληλα, σχολιάζοντας την επίσκεψη στο Ισραήλ του υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και του υπουργού Εμπορίου Γιώργου Λακκοτρύπη, δήλωσε ότι θα εξετάσουν τη δυνατότητα αξιοποίησης και ισραηλινού φυσικού αερίου.

Τέλος, ο κ. Κασίνης ανέφερε ότι αναμένεται πως κατά τις επαφές των δύο υπουργών θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και οι συμφωνίες θα υπογραφούν κατά την επίσκεψη του προέδρου Αναστασιάδη στο Ισραήλ τον Μάιο, ενώ τόνισε ότι ανάλογες επισκέψεις θα γίνουν και στον Λίβανο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ