Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο η γρίπη των πτηνών - iefimerida.gr

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο η γρίπη των πτηνών

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο η γρίπη των
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και οι επιστήμονες ακόμη δεν γνωρίζουν τα αίτια της λοίμωξης, ωστόσο ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Κίνα Μάικλ Ο' Λίρι ήταν απόλυτα ξεκάθαρος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε: «Επί του παρόντος δεν υπάρχει απόδειξη μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο του στελέχους Η7Ν9 της γρίπης των πτηνών».

Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη μετάδοσης του ιού Η7Ν9 της γρίπης των πτηνών από άνθρωπο σε άνθρωπο, διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, παρά την αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων, ο οποίος ανέρχεται σε 21, εκ των οποίων έξι θάνατοι.

Ανάμεσα στις λοιμώξεις που καταγράφηκαν περιλαμβάνεται αυτή ενός άνδρα από τη Σανγκάη ο οποίος πέθανε από επιπλοκές του ιού Η7Ν9. Οι δύο γιοι του άνδρα αυτού νοσηλεύτηκαν και ο ένας πέθανε επίσης. Ωστόσο οι εξετάσεις στις οποίες είχαν υποβληθεί οι δύο γιοι αποδείχτηκαν αρνητικές στον Η7Ν9.

«Αυτό το οικογενειακό περιβάλλον θέτει την πιθανότητα μιας μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά δύο εκ των κρουσμάτων στο σπίτι αυτό δεν επιβεβαιώθηκαν από τις εργαστηριακές αναλύσεις και δεν υπάρχει καμιά απόδειξη συνεχούς μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο», πρόσθεσε ο Ο' Λίρι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ