Με άγριες διαθέσεις υποδέχθηκαν τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη Γερμανία - iefimerida.gr

Με άγριες διαθέσεις υποδέχθηκαν τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη Γερμανία

Με άγριες διαθέσεις υποδέχθηκαν τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη Γερμανία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι συνεχείς έλεγχοι των ρωσικών αρχών σε γερμανικά ιδρύματα και οι πολλές φωνές για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν αυξήσει τους πολέμιους του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Γερμανία, όπου τον υποδέχθηκαν με διαδηλώσεις και πανό διαμαρτυρίας.

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το κτίριο της έκθεσης του Ανόβερου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι ρωσικές αρχές στα παραρτήματα των Ιδρυμάτων των Χριστιανοδημοκρατών «Κόνραντ Αντενάουερ» και των Σοσιαλδημοκρατών «Φρίντριχ Έμπερτ», προχωρώντας μάλιστα σε προσωρινή κατάσχεση ηλεκτρονικών υπολογιστών και αρχείων.

Ο κ. Πούτιν, η χώρα του οποίου είναι η τιμώμενη για δεύτερη φορά σε μια δεκαετία στην έκθεση του Ανόβερου, υπεραμύνθηκε των επιλογών της Μόσχας, επισημαίνοντας ότι τα ξένα ιδρύματα θα πρέπει να δηλώνουν ότι χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό και, ως εκ τούτου, ασκούν πολιτική, ενώ υποστήριξε ότι ανάλογη νομοθεσία ισχύει και στις ΗΠΑ.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Γκέοργκ Στράιτερ επισήμανε ότι το ζήτημα θα τεθεί κατά τη συνάντηση με την καγκελάριο, ενώ από το Κρεμλίνο διεμηνύθη ότι θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που θα θέσει η γερμανική πλευρά.

Στο οικονομικό επίπεδο πάντως οι γερμανορωσικές σχέσεις θεωρούνται εξαιρετικές. Στη φετινή έκθεση, περισσότερες από 100 ρωσικές εταιρείες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους καταλαμβάνοντας 4.500 τμ εκθεσιακού χώρου. Μεταξύ των εκθετών είναι η Gazprom και οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι.

Στην Βιομηχανική Εκθεση του Ανόβερου, ένα από τα σημαντικότερα φόρουμ για τη βιομηχανική παραγωγή και την καινοτομία παγκοσμίως, συμμετέχουν φέτος 6.504 εκθέτες από 62 χώρες. Ανάμεσά τους και εννέα Ελληνες εκθέτες (Advent Technologies, Agakos Metals, Bralco, Dasyc, Elemko, Hellenic Cables, Valiadis Hellenic Motors, Veta και Vioral).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ