Το ασπρόμαυρο μεγαλείο της φύσης [εικόνες]

O Βραζιλιάνος φωτογράφος Σεμπαστιάνο Σαλγκάδο πέρασε οκτώ χρόνια της ζωής του, κάνοντας ένα μεγάλο ταξίδι στα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη, προσπαθώντας να αποτυπώσει στον φακό του, το μεγαλείο της φύσης.

Τελικά, ο Σαλγκάδο δημιούργησε 200 ασπρόμαυρες φωτογραφίες, έπειτα από το μακρύ του ταξίδι που έγινε με διάφορα μεταφορικά μέσα: με μικρό αεροπλάνο, αερόστατο, ακόμα και με τα... πόδια, προκειμένου να απαθανατίσει εικόνες τοπίων, άγριας ζωής και απομακρυσμένες κοινότητες.

Ωστόσο, το έργο του με το όνομα Genesis, δεν μπορεί να καταγράψει και τις δυσκολίες του εγχειρήματός του: μεταξύ άλλων, ο Σαλγκάδο παγιδεύτηκε για τρεις ημέρες στους πάγους της Ανταρκτικής και πέρασε δύο μήνες (περπατώντας περίπου 850 χιλιόμετρα) στα υψίπεδα της βόρειας Αιθιοπίας.

«Πολλοί από εμάς ζουν σε πόλεις, αποκομμένοι εντελώς από τον υπόλοιπο πλανήτη. Επιθυμία μου ήταν να αποκτήσουμε εμπειρία με πραγματικούς δεσμούς από τη φύση. Για μένα, η επιστροφή μου στη φύση ήταν μια τεράστια ευχαρίστηση», δήλωσε ο δημιουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ