Με το όπλο στη σκανδάλη η Βόρεια Κορέα [βίντεο] - iefimerida.gr

Με το όπλο στη σκανδάλη η Βόρεια Κορέα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ετοιμη να ανοίξει τον «ασκό του Αιόλου» εμφανίζεται η Βόρεια Κορέα, η οποία απειλεί με πυρηνική επίθεση τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της, προβληματίζοντας τους ηγέτες του πλανήτη. Η ανησυχία των Δυτικών χωρών έγκειται στο εάν τελικά θα γίνει το «μοιραίο λάθος» από τους Κορεάτες και εάν θα υπάρχει επιστροφή, εάν τελικά αυτό συμβεί. Οπως υποστηρίζουν διπλωμάτες, κι ένα τυχαίο περιστατικό μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή.

Σε κάθε περίπτωση, η τηλεόραση της Βόρειας Κορέας – υπό τις οδηγίες του καθεστώτος – προχωρεί το σκηνικό του πολέμου: μεταξύ των πολλών στρατιωτικών φιλμ που μεταδίδουν καθημερινά, στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο που δείχνει τον ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, να επιδεικνύει στους στρατηγούς του πώς λειτουργεί ένα πιστόλι.

Αξιζει να σημειωθεί πως τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει στη Βόρεια Κορέα πολλές δοκιμαστικές βολές με βαριά όπλα, ενώ πραγματοποιήθηκε και πυραυλική δοκιμή τον περασμένο Δεκέμβριο. Μάλιστα, το καθεστώς ανακοίνωσε ότι θα επανεκκινήσει όλες τις πυρηνικές μονάδες περιλαμβανομένου του εργοστασίου στη Γιονγκμπιόν, που παρέμενε κλειστή από το 2007.

Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν την πολεμική τους μηχανή στην περιοχή, προσπαθώντας ταυτόχρονα, να καθησυχάσουν και τους συμμάχους τους.

Ωστόσο, οι πιο προηγμένοι πύραυλοι της Βόρειας Κορέας εκτιμάται πως είναι σε θέση να φθάσουν μέχρι την Αλάσκα, αλλά όχι στο υπόλοιπο της ηπειρωτικής χώρας των ΗΠΑ.

Με το όπλο στη σκανδάλη η Βόρεια Κορέα [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Παραμένουν οι διπλωμάτες

Το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ ζήτησε, την Παρασκευή, την απομάκρυνση διπλωματών άλλων χωρών από τα εδάφη του. Ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει, με τους υπαλλήλους από τις ξένες πρεσβείες να παραμένουν -μέχρι στιγμής- στη θέση τους.

Χαρακτηριστική ήταν η ανακοίνωση από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, η οποία ανέφερε πως σε αυτό το στάδιο, η πρεσβεία του στη Βόρεια Κορέα μπορεί να δουλεύει, αλλά διευκρίνισε πως η ασφάλειά της επανεκτιμάται διαρκώς.

«Η ασφάλεια της γερμανικής πρεσβείας και η έκθεσή της σε κίνδυνο βρίσκονται υπό συνεχή εκτίμηση. Ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε ενημερώνεται διαρκώς. Σ' αυτό το στάδιο, η πρεσβεία μπορεί να δουλέψει» στη Βόρεια Κορέα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γερμανικό υπουργείο. «Οσον αφορά την ασφάλεια της πρεσβείας, υπάρχουν διαρκείς διαβουλεύσεις, ιδιαίτερα με τους άλλους ξένους εταίρους, οι οποίοι έχουν επίσης πρεσβείες στη χώρα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ