Απείλησε κατοικίες η μεγάλη φωτιά στην Κίσσαμο Χανίων - iefimerida.gr

Απείλησε κατοικίες η μεγάλη φωτιά στην Κίσσαμο Χανίων

Απείλησε κατοικίες η μεγάλη φωτιά στην Κίσσαμο Χανιών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κοντά σε κατοικίες βρέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου και είναι σε εξέλιξη, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή «Χορευτιανά» Κισσάμου, στα Χανιά. Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνει λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων, έως και 8 μποφόρ, που πνέουν στην περιοχή. Ως υπαίτιοι για την εκδήλωση της φωτιάς οδηγήθηκαν στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής δύο άτομα.

Η φωτιά εξελίχθηκε σε τέσσερα κύρια μέτωπα, ενώ κατά τις πρώτες πληροφορίες οι φλόγες έχουν αποτεφρώσει χορτολιβαδική έκταση, καθώς και ελαιοκαλλιέργειες. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κισσάμου, Γιώργο Μυλωνάκη, υπάρχουν αναφορές και για αγροτικές αποθήκες που έχουν καεί.

Κύρια φροντίδα των δυνάμεων πυρόσβεσης είναι να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες, ώστε να μην απειληθούν κατοικίες. Στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις από όλα τα κλιμάκια της περιφερειακής ενότητας Χανίων. Αρχικά, έσπευσαν 6 οχήματα της Πυροσβεστικής με 15 άτομα, ωστόσο η μεγάλη έκταση της φωτιάς οδήγησε σε περαιτέρω ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ