Απολογίες στελεχών της ΔΕΗ για τις χορηγίες στη ΓΕΝΟΠ - iefimerida.gr

Απολογίες στελεχών της ΔΕΗ για τις χορηγίες στη ΓΕΝΟΠ

Απολογίες στελεχών της ΔΕΗ για τις χορηγίες στη ΓΕΝΟΠ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμή το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή διενεργείται από την εισαγγελία έρευνα για τις μεταβιβάσεις ποσών ύψους περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ από τη ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ, άλλοτε με τη μορφή δανείων και άλλοτε με τη μορφή έκτακτων επιχορηγήσεων για την επιτέλεση συγκεκριμένων σκοπών (μελέτες κλπ).

Στα πλαίσια της έρευνας αυτής, απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και την καταβολή εγγύησης 30.000 ευρώ οι Αρθούρος Ζερβός και Τάκης Αθανασόπουλος, νυν και πρώην πρόεδρος και γενικός διευθυντής της ΔΕΗ.

Οι παραπάνω, όπως και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος, αντιμετωπίζουν κατηγορίες σχετικές με τα ποσά που φέρεται να χορήγησε η ΔΕΗ και έλαβε η συνδικαλιστική οργάνωση ΓΕΝΟΠ, για σκοπούς οι οποίοι ουδέποτε εκπληρώθηκαν, ενώ διετέθησαν για ταξίδια συνδικαλιστών και άλλες αδιαφανείς δαπάνες.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος, κλήθηκε σε απολογία και πήρε προθεσμία, οπότε θα απολογηθεί στις 26 Απριλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ