Αποσύρεται τελικά η επίμαχη διαφήμιση με τον νταλικέρη [έγγραφο] - iefimerida.gr

Αποσύρεται τελικά η επίμαχη διαφήμιση με τον νταλικέρη [έγγραφο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η διαφήμιση της εταιρείας αεροπορικών εισιτηρίων με τον νεαρό που κάνει οτοστόπ και τον νταλικέρη, που έκανε μεγάλη αίσθηση και προκάλεσε σάλο διαμαρτυριών αποσύρεται με απόφαση της ίδιας της εταιρείας έπειτα και από την επίσημη συζήτηση καταγγελίας στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας

Η εταιρεία airfasttickets αποφάσισε να αποσύρει την επίμαχη διαφήμιση έπειτα από τις πολλές διαμαρτυρίες, αλλά και την επίσημη καταγγελία της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας η οποία απέστειλε και εξώδικο.

Σύμφωνα με το άρθρο του Ελληνικού Κώδικα Διαφήμισης – Επικοινωνίας παραβιάζονται τα εξής:

4.α. Οι διαφημίσεις πρέπει να σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν πρέπει να περιέχουν ή να υπαινίσσονται καμιά μορφή διάκρισης, όπως μεταξύ άλλων τη φυλή, την εθνικότητα, την καταγωγή, τη θρησκεία, το φύλο, την ηλικία, την αναπηρία ή τη σεξουαλική ταυτότητα.
4.γ. Οι διαφημίσεις δεν πρέπει να περιέχουν ή να υπαινίσσονται στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν σε βίαιη, παράνομη ή αντικοινωνική συμπεριφορά.
12. Οι διαφημίσεις δεν πρέπει να δυσφημούν, να υποβαθμίζουν ή να επιδιώκουν να γελοιοποιήσουν κανένα άτομο ή ομάδα ατόμων, άλλους διαφημιζόμενους, εταιρεία, οργάνωση, βιομηχανική ή εμπορική δραστηριότητα, επάγγελμα ή προϊόν.

Ολόκληρο το έγγραφο όπως δημοσιεύεται στη Lifo

Αποσύρεται τελικά η επίμαχη διαφήμιση με τον νταλικέρη [έγγραφο] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ