Πιτσιρικάς... τρελός επιστήμονας! - iefimerida.gr

Πιτσιρικάς... τρελός επιστήμονας!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηταν ένα αστείο που τους συνόδευε πάντα. Για καιρό οι φίλοι τους έκαναν... πλάκα πως δεν είχαν τον ίδιο πατέρα, καθώς ο Φρεντ και ο Γκας Τέρνερ είχαν μία εμφανή διαφορά. Ο πρώτος είναι καστανός και ο δεύτερος κοκκινομάλλης. Ο Φρεντ λοιπόν αποδείχθηκε... τρελός επιστήμονας για τον μικρό αδερφό του, καθώς κατασκεύασε στο σπίτι τους στο Γιόρκσαϊρ μία συσκευή ελέγχου DNA.

Το πείραμα πέτυχε, γιατί όχι μόνο απέδειξε πως υπήρχε λόγος για αυτή τη διαφορά τους, αλλά έδωσε στον Φρεντ και το βραβείο του νεαρού μηχανικού της χρονιάς στη Βρετανία.

Για να τα καταφέρει ο Φρεντ χρησιμοποίησε αντικείμενα που βρήκε στο σπίτι του, ανάμεσά τους ένα παλιό βίντεο. «Η θεωρία λέει πως κόκκινα μαλλιά έχουν οι άνθρωποι που διαθέτουν ένα μεταλλαγμένο γονίδιο. Έφτιαξα λοιπόν τη συσκευή ώστε να ελέγξω αυτή τη θεωρία στην περίπτωση του Γκας», εξήγησε ο 17χρονος που έχει κερδίσει τον θαυμασμό της επιστημονικής κοινότητας.

Η κατασκευή του στοίχισε 250 λίρες, πολύ λιγότερα χρήματα από εκείνα που θα έπρεπε να δώσει για να αγοράσει μία αντίστοιχη από το εμπόριο (3.000 λίρες). Και έτσι ανακάλυψε πως όντως ο αδερφός του έχει αυτό το μεταλλαγμένο γονίδιο.

«Ηταν περίεργο να αποτελώ μέρος ενός πειράματος, αλλά είναι ωραίο να ξέρω πως υπάρχει επιστημονική εξήγηση για το γιατί είμαστε τόσο διαφορετικοί», είπε από την πλευρά του ο Γκας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ DNA γονίδιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ