Το βιβλίο με τα «άπλυτα» του Παβαρότι έγινε μήλον της έριδος μεταξύ της χήρας και του βοηθού του

Η καινούρια βιογραφία του Λουτσιάνο Παβαρότι με την υπογραφή του προσωπικού του βοηθού Εντγουιν Τινόκο Σίλβα, που θεωρείται ότι θα βγάλει όλα τα «άπλυτα» του τενόρου στη φόρα είναι η αιτία της διαμάχης μεταξύ του συγγραφέα και της συζύγου του.

Το βιβλίο με τίτλο «Ο μαέστρος και εγώ: 12 χρόνια με τον μεγαλύτερο τενόρο του κόσμου» αν και είναι έτοιμο, είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να φτάσει στην αγορά μια και η Νικολέτα Μαντοβάνι έχει ήδη καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του.

Οι δικηγόροι της Μαντοβάνι υποστηρίζουν πως μια πιθανή έκδοση του έργου του Σίλβα παραβιάζει την αίσθηση της διακριτικότητας που διέκρινε τον τενόρο σε όλη τη ζωή του. Ακόμα, αναφέρεται ότι ο περουβιανός βοηθός υπέγραψε το 2006 ένα συμβόλαιο μυστικότητας με τον διάσημο εργοδότη του και βάσει αυτού δεν έχει το δικαίωμα να εκδώσει κάποιο βιβλίο αφιερωμένο στις εμπειρίες του.

Ο συγγραφέας απάντησε ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στις σελίδες του βιβλίου του. «Αναφέρομαι στα γεγονότα της ζωής του και δεν έχω γράψει για φήμες ή διαδόσεις γύρω από το όνομά του», ανέφερε χαρακτηριστικά. Την ίδια τακτική ακολουθεί και ο δικηγόρος του Ρομπέρτο Μορέλι, ο οποίος δήλωσε πως «το έργο δεν παραβιάζει τη βούληση του μεγάλου δασκάλου γιατί αναδύεται σε όλο το μεγαλείο της η γενναιοδωρία του».

Οι κακές γλώσσες θεωρούν πως κάτι πιο σοβαρό κρύβεται πίσω από την εμμονή τής δεύτερης συζύγου του Παβαρότι στην απαγόρευση κυκλοφορίας. Κάποιοι μάλιστα κάνουν λόγο για ιστορίες που αποκαλύπτουν τη μονίμως τεταμένη σχέση μεταξύ του ζευγαριού, ενώ άλλοι ισχυρίζονται πως το βιβλίο εμπεριέχει υπερβολικά πολλές λεπτομέρειες για τη μάχη του τενόρου με τον καρκίνο του παγκρέατος που την έχασε εν τέλει το 2002.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ