Χρήστες ναρκωτικών με χειροπέδες οδηγούνται μαζικά από το κέντρο της Αθήνας στην Αμυγδαλέζα - iefimerida.gr

Χρήστες ναρκωτικών με χειροπέδες οδηγούνται μαζικά από το κέντρο της Αθήνας στην Αμυγδαλέζα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια σκληρή αλλά απολύτως ρεαλιστική εικόνα μεταφέρει ρεπορτάζ της Εφημερίδας τον Συντακτών, αναφερόμενο στην περίφημη επιχείρηση Θέτις της ελληνικής αστυνομίας.

Σε αυτές τις επιχειρήσεις, χρήστες ναρκωτικών οδηγούνται μαζικά στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, όπου αφού γίνει η καταγραφή τους επιστρέφουν με κάθε μέσο – ακόμη και με τα πόδια- στο κέντρο της Αθήνας. Ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Νικήτας Κανάκης χαρακτηρίζει αυτές τις επιχειρήσεις εντελώς ανόητες ενώ εξαρτημένοι που έχουν υποστεί αυτή τη διαδικασία δηλώνουν: «Κάθε μέρα μας τραβάνε πρώτα στα Τμήματα και μετά κάπου μακριά. Στη στοά που προχωρούσα να φύγω για το σπίτι, με ξανασταματήσανε το ίδιο βράδυ και με ξαναμαζέψανε. Μάλλον πληρώνονται με το κεφάλι. [...] Όλους μαζί μας βάζουνε. Κάποιους τους πήγανε για εξακρίβωση στην Κόρινθο και όσοι είχαν λεφτά γυρίσανε, αλλά ένας ήρθε με τα πόδια. Έκανε μιάμιση μέρα να γυρίσει» λέει ένας χρήστης ναρκωτικών.

Ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης λέει στην εφημερίδα των συντακτών για τις επιχιερήσεις: «Δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα -ούτε καν τον εξωραϊσμό του κέντρου. Είναι σαν κάποιους που προσπαθούν να διώξουν τα σκυλιά τους, αλλά αυτά γυρίζουν πίσω. Φυσικά! [...] Αυτές οι επιχειρήσεις είναι τελείως ανόητες. Δεν έχουν νόημα ούτε καν από την πλευρά της δημόσιας τάξης. Αντιθέτως, συνιστούν τεράστια σπατάλη αστυνομικών δυνάμεων. Έχουμε μιλήσει με αστυνομικούς και μας εκφράζουν και αυτοί μιαν αγωνία: "Τι κάνουμε με αυτούς τους ανθρώπους; Ποιος είναι ο λόγος που το κάνουμε αυτό το πράγμα, αντί να κυνηγάμε το έγκλημα". »

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ