«Στο Άουσβιτς θα ήσουν πιο προσεκτική» είπε καθηγήτρια σε Εβραία μαθήτρια λυκείου στην Ιταλία - iefimerida.gr

«Στο Άουσβιτς θα ήσουν πιο προσεκτική» είπε καθηγήτρια σε Εβραία μαθήτρια λυκείου στην Ιταλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ρατσιστικό σχόλιο καθηγήτριας προκάλεσε σάλο στη γειτονική Ιταλία, όταν μία Εβραία φοιτήτρια που ήρθε στη τάξη με φοβερό πονοκέφαλο και δεν μπορούσε να προσέξει στο μάθημα, άκουσε έκπληκτη το αιχμηρό σχόλιο της καθηγήτριας ότι «στο Άουσβιτς θα ήσουν πιο προσεκτική»

Το περιστατικό σημειώθηκε στην Caravillani Piazza Risorgimento, λίγα βήματα από το ναό του Αγίου Πέτρου την ώρα των μαθηματικών. Το κορίτσι σοκαρισμένο άρχισε να κλαίει, ενώ οι συμμαθητές του έσπευσαν να το υποστηρίξουν κατηγορώντας την καθηγήτρια ως ρατσίστρια.

Η απάντηση βέβαια από την καθηγήτρια ήταν αφοπλιστική αφού επιμένει ότι «Δεν έχω αντι-σημιτικές ιδέες απλά στα ιταλικά σχολεία επιβάλλεται η πειθαρχία.». Τουλάχιστον τρεις μαθητές, συμπεριλαμβανομένου και του κοριτσιού που δέχθηκε την προσβολή, απειλούν να μποϊκοτάρουν τα μαθήματα της συγκεκριμένης καθηγήτριας ενώ ζητούν να γίνει επίσημη έρευνα για το περιστατικό. Η καθηγήτρια επέμενε στις εξηγήσεις της δηλώνοντας ότι «Το είπα αυτό για να την κάνω να συγκεντρωθεί».

Γνωστός ραββίνος, μιλώντας στη romaebraica.it ΕΚ δήλωσε: «Οι συμμαθητές του κοριτσιού είναι οι πραγματικοί ήρωες. Το γεγονός ότι δεν έμειναν αδιάφοροι είναι το καλύτερο φάρμακο για την καταπολέμηση κάθε είδους μισαλλοδοξίας.» .".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ