Ψυχάρης σε Μανιτάκη: Θα μείνετε στην ιστορία ως προστάτης των τεμπέληδων και των κοπανατζήδων - iefimerida.gr

Ψυχάρης σε Μανιτάκη: Θα μείνετε στην ιστορία ως προστάτης των τεμπέληδων και των κοπανατζήδων

Ψυχάρης σε Μανιτάκη: Θα μείνετε στην ιστορία ως υπουργός προστάτης των τεμπέληδω
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Διοικητής Μεταρρύθμισης εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης λέγοντας από το βήμα της Βουλής πως «κινδινευετε να μείνετε στην ιστορία ως ο υπουργός προστάτης των τεμπέληδων, των επίορκων και των κοπανατζήδων δημοσίων υπαλλήλων». Από την πλευρά του ο Αντώνης Μανιτάκης είπε «Εγώ δεν κάνω πολιτικές, δεν απολύω υπαλλήλους σε καμία χώρα ο υπουργός δεν απολύει δημοσίους υπαλλήλους. Αυτή είναι η δουλειά των πειθαρχικών συμβουλίων. Οσα δεν έχουν έγιναν μέσα σε έξι χρόνια, τα κάναμε σε λίγους μήνες».

Ο κ. Ψυχάρης συνέχισε όμως λέγοντας πως σε αυτή την περίπτωση δεν λειτουργούν σωστά τα πειθαρχικά συμβούλια και ευθύνη του υπουργού είναι να διώξει και να αντικαταστήσει τους επικεφαλής τους.

Στη συνέχεια ο κ. Μανιτάκης είπε πως μετά από 70 χρόνια επανέφερε τον κώδικα των δημοσίων υπαλλήλων και τόνισε πως ήδη έχουν εντοπιστεί 1.533 πειθαρχικές περιπτώσεις που εξετάζονται, ωστόσο προχωρούν με ρυθμούς χελώνας, αφού κάθε εβδομάδα ανοίγονται 10 -15 φάκελοι.

Τέλος είπε πως ήδη για 89 άτομα έχει εφαρμοστεί το μέτρο της οριστικής απομάκρυνσης από το Δημόσιο, ενώ τον Μάρτιο σε 26 περιπτώσεις που εξετάστηκαν στις 8, οι δημόσιοι υπάλληλοι απομακρύνθηκαν γιατί δεν πήγαιναν στην εργασία τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ