Porsche Panamera: Το αυτοκίνητο που θα γινόταν status symbol ανανεώθηκε - iefimerida.gr

Porsche Panamera: Το αυτοκίνητο που θα γινόταν status symbol ανανεώθηκε

Porsche Panamera: Το αυτοκίνητο που θα γινόταν status symbol ανανεώθηκε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν δεν υπήρχε η οικονομική κρίση η Porsche Panamera θα είχε πολλές πιθανότητες να αντικαταστήσει την Cayenne ως επίσημο όχημα των "επιτυχημένων" Ελλήνων. Η κρίση όμως εξαφάνισε και τις Cayenne από τους ελληνικούς δρόμους -πολλές από όσες διασώθηκαν είναι πλέον υγραεριοκίνητες- ενώ η Panamera εξελίχθηκε σε μια πολύ σπάνια εικόνα στα μέρη μας.

Το ίδιο θα ισχύει μάλλον και για την ανανεωμένη εκδοχή της, που θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης και για να είναι ακόμα πιο αρεστή στους Κινέζους, που λατρεύουν τα μεγάλα αυτοκίνητα (γιατί άραγε;), θα αποκτήσει και έκδοση long. Με μεγαλύτερο κατά 15 εκατοστά μεταξόνιο που πηγαίνει όλο στην άνεση όσων κάθονται πίσω.

Παράλληλα ως υβριδική γίνεται ακόμα πιο δυνατή. Συγκεκριμένα η συνδυαστική ισχύς της Panamera Hybrid φτάνει τους 416 ίππους, που της εξασφαλίζουν μια τελική 270 χιλιομέτρων την ώρα, την ίδια στιγμή που ο ηλεκτροκινητήρας και οι μπαταρίες του συστήματος της επιτρέπουν να καλύψει μέχρι και 36 χιλιόμετρα κινούμενη ηλεκτρικά. Και με μηδενικούς ρύπους, ενώ γενικά οι Γερμανοί ανακοινώνουν μια εξαιρετικά χαμηλή μέση κατανάλωση: μόλις 3,1 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα.

Θεωρητικά πάντως η καινούργια Panamera είναι πιο ελκυστική ακόμα και για την Ελλάδα, μιας και η νέα της βασική έκδοση δεν έχει πια το V8 των 4.800 κυβικών και των 400 ίππων αλλά έναν μικρότερο V6 3.000 με διπλά turbo και 420 ίππους, που επιπρόσθετα είναι και 18% πιο οικονομικός.

Αν τώρα δείτε μια Panamera στο δρόμο θα είναι η ανανεωμένη αν η μάσκα της παραπέμπει στην καινούργια και πάντα iconic 911 και αν το πίσω μέρος της σας αρέσει. Γιατί κακά τα ψέματα τα οπίσθια της αρχικής εκδοχής δεν ήταν και τα πιο ελκυστικά...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ