Αύξηση των εξαγωγών στην τετραετία 2009-2012 - iefimerida.gr

Αύξηση των εξαγωγών στην τετραετία 2009-2012

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ραγδαία αύξηση σημείωσαν οι εξαγωγές στη χώρα μας, ξεπερνώντας τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις φτάνοντας το 57% στην τετραετία 2009-2012 σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγών. Επίσης αύξηση υπήρξε και στη συμμετοχή τους στο ΑΕΠ καθώς από το 7,6% του 2009 πήγε στο 13,8% το 2012.

Την τιμητική τους είχαν τα καύσιμα και λοιπά πετρελαιοειδή καταλαμβάνοντας το 38% των εξαγωγών ενώ η εξωστρέφεια που επετεύχθη έφτασε τα 27,6 εκ. Ευρώ. Βελτίωση υπήρξε και στην εικόνα του εμπορικού ισοζυγίου, που έχει μειωθεί στο ήμισυ των επιπέδων του 2008, παρά την αύξηση των εξαγωγών το 2012, για πρώτη φορά την τελευταία 4ετία.

Η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Χριστίνα Σακελλαρίδη δήλωσε: «οι καλύτερες στατιστικές επιδόσεις των ελληνικών εξαγωγών, συνεπάγονται ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη για τη συνέχιση της θετικής τους πορείας, αλλά και μεγαλύτερες ανάγκες εξασφάλισης συνθηκών υποστήριξης των εξωστρεφών επιχειρήσεων της χώρας, ειδικά σε επίπεδο ρευστότητας της αγοράς.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ