Αναβολή σφράγισης των θεατρικών χώρων με προβλήματα ασφαλείας για ένα τρίμηνο - iefimerida.gr

Αναβολή σφράγισης των θεατρικών χώρων με προβλήματα ασφαλείας για ένα τρίμηνο

Αναβολή σφράγισης των θεατρικώ χώρων με προβλήματα ασφαλείας για ένα τρίμηνο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναβολή για ένα τρίμηνο στην τοποθέτηση λουκέτου στους θεατρικούς χώρους που εντοπίστηκαν να μην εφαρμόζουν τους κανόνες ασφαλείς αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη ομοφώνων και αυτής εξαιρούνται οι ακραία επικίνδυνες περιπτώσεις σε θέματα ασφαλείας.

Οι έλεγχοι θεατρικών χώρων θα μετατεθούν χρονικά μετά τη θεσμοθέτηση νέου νομοθετικού πλαισίου, το αργότερο από το θερινό τμήμα της Βουλής.

Προκειμένου να υπάρξει μια ολοκληρωμένη νομοθετική πρόταση, συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί Επιτροπή στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι του Θεάτρου, του δήμου Αθηναίων, ενώ ενδέχεται να κληθεί για να συμμετάσχει το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α) και ίσως το ΥΠΕΚΑ. Η πρόταση αυτή θα υποβληθεί στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

Όπως είπε ο δήμαρχος Αθηνών Γιώργος Καμίνης, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας σε συνάντησή τους δεσμεύθηκε ότι θα προωθήσει άμεσα την πρόταση και θα υποβάλλει νομοσχέδιο, το οποίο θα συζητηθεί -και θα ψηφισθεί- το αργότερο στο α' θερινό τμήμα της Βουλής. Η Επιτροπή που θα συγκροτηθεί άμεσα, από την πλευρά της, δεσμεύθηκε ότι θα υποβάλλει τις προτάσεις της εντός διμήνου. Η ίδια Επιτροπή θα αποφασίσει στο μεσοδιάστημα ποια θέατρα ή θεατρικοί χώροι παρουσιάζουν εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα ασφαλείας, οπότε και θα σφραγισθούν.

Όπως σημειώθηκε από πολλούς ομιλητές, αλλά και από το δήμαρχο Αθηναίων, οι θεατρικοί χώροι σήμερα χωρίζονται σε τρεις μεγάλες κατηγορίες. Σε μεγάλα θέατρα με χωρητικότητα εκατοντάδων θεατών, στους θεατρικούς χώρους με χωρητικότητα 40 - 80 θέσεων και στους πολυχώρους Τέχνης. Για αυτές τις τρεις μεγάλες κατηγορίες θα πρέπει να ισχύσουν διαφορετικές ρυθμίσεις, κάτι που -όπως σημειώθηκε- ισχύει και στις δυτικοευρωπαϊκές χώρες, όπου κυοφορήθηκε τόσο ο θεσμός των θεατρικών χώρων μικρής χωρητικότητας, όσο και των πολυχώρων. Μάλιστα, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης πρότεινε για τους θεατρικούς χώρους μικρής χωρητικότητας να ισχύσουν οι ίδιες διατάξεις με αυτές που ισχύουν για τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ