Οι νεοναζί της Γερμανίας έφαγαν «πόρτα» από όλους και κάνουν συνέδριο σε πάρκινγκ - iefimerida.gr

Οι νεοναζί της Γερμανίας έφαγαν «πόρτα» από όλους και κάνουν συνέδριο σε πάρκινγκ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνθήκες πλήρους απομόνωσης φαίνεται πως βιώνει το νεοναζιστικό κόμμα (NPD) της Γερμανίας , καθώς δεν μπορεί να εξασφαλίσει ένα χώρο για να πραγματοποιήσει το συνέδριό του στη Βαυαρία, το επόμενο σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα να προσανατολίζεται να το διοργανώσει σε ένα πάρκινγκ.

Πολλοί ιδιοκτήτες συνεδριακών και όχι μόνο χώρων αρνούνται να τους παραχωρήσουν αίθουσες για τη συγκέντρωσή τους και, αφού είδαν και έπαθαν, αποφάσισαν να κάνουν το συνέδριο σε ένα μεγάλο ανοιχτό πάρκινγκ ιδιοκτησίας ενός στελέχους του κόμματος στην πόλη Ρότενμπαχ.

Σε λίγες ημέρες εκατοντάδες μέλη του NPD θα συρρεύσουν στο πάρκινγκ του Χέρμαν Σβέντε, γιού του Φραντς Σβέντε, γνωστού από τη θητεία του ως ναζί διοικητή στην περιφέρεια της Πομερανίας.

Από την άλλη πλευρά, αναβρασμός επικρατεί και στους δημοκρατικούς πολίτες της περιοχή οι οποίοι ετοιμάζονται να κάνουν ότι μπορούν για να δυσκολέψουν τη διεξαγωγή του συνεδρίου.

Στους γύρω δρόμους πραγματοποιούνται κατασκευαστικές εργασίες στην γύρω περιοχή, ενώ και το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) σχεδιάζει το σαββατοκύριακο μεγάλη ροκ συναυλία για να παρεμποδίσει τη συγκέντρωση των νεοναζί.

Ο Ρενέ Χάνλαϊν, εκ μέρους του Die Linke, δήλωσε ότι «Δεν μπορούμε να σταματήσουμε την κομματική εκδήλωση, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την παρενοχλήσουμε», αλλά πρόσθεσε πως «τα συγκροτήματα θα παίξουν όσο πιο δυνατά, στο επιτρεπόμενο όριο, ενώ θα χρησιμοποιήσουμε και ηλεκτρικά αλυσοπρίονα, που θα προσθέσουν ακόμη περισσότερο θόρυβο στον ήχο».

Εκπρόσωποι του NPD αναφέρουν ότι οι εργασίες κατασκευής έχουν ως στόχο να παρεμποδίσουν το συνέδριο , ενώ τονίζουν ότι δεν θα φύγουν από το σημείο ούτε πρόκειται να αναβάλλουν τη συγκέντρωση.

Οι αρχές της πόλης, πάντως, βρίσκονται ήδη σε κατάσταση συναγερμού, καθώς αναμένεται ένα πολύ θερμό διήμερο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ