«Aυγή» για την κυβέρνηση: Μεταξύ κατεργαραίων ειλικρίνεια... - iefimerida.gr

«Aυγή» για την κυβέρνηση: Μεταξύ κατεργαραίων ειλικρίνεια...

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο,τι και να προσάψεις στους τρεις φωστήρες της τρισηλίου κυβέρνησής μας, ένα δεν μπορείς να αρνηθείς: Υπάρχει μεταξύ τους μια ωραία, ειλικρινής ατμόσφαιρα» γράφει η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή» μετά την απόφαση να διατηρηθεί το χαράτσι στα ακίνητα με άλλο όνομα.

Και συνεχίζει η «Αυγή»:

Η οποία προφανώς βασίζεται στην εμπιστοσύνη που τρέφουν ο ένας για τον άλλο, στην απεριόριστη εκτίμηση που τρέφουν ο ένας για τον άλλο και φυσικά στην αναμφισβήτητη πρόθεσή τους να σώσουν από κοινού την Ελλάδα - εντός του ευρώ, εννοείται.

Υπάρχουν βέβαια και κάποια μαχαιρώματα. Κάποιες δηλητηριώδεις διαρροές - μηνύματα του ενός προς τον άλλο, που θυμίζουν κάπως μαφιόζικες προειδοποιήσεις. Κάποιος ανταγωνισμός για το ποιος είναι πιο φιλολαϊκός, ποιος περισσότερο ενδιαφέρεται για τον χειμαζόμενο πολίτη. Αλλά και ποιος είναι πιο αποφασιστικός, πιο βέβαιος για το φωτεινό τέλος του δύσβατου δρόμου στον οποίο η χώρα έχει υποχρεωθεί να μπει.

Επειδή αυτά τα σύννεφα στην κυβερνητική ατμόσφαιρα προκάλεσαν κάποιες συζητήσεις τις τελευταίες μέρες, κάποιους φόβους μήπως δεν περάσουν κάποια μέτρα όπως για παράδειγμα το χαράτσι, κάποιες επιφυλάξεις για το μέλλον της κυβέρνησης, καλόν είναι να θυμόμαστε όλοι το απλούστατο: Και το χαράτσι, και τα μέτρα, και ό,τι άλλο μπορέσει να σκεφτεί η τρόικα, θα περάσουν. Και ξέρετε γιατί; Γιατί οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι έχουν όλοι τους παρελθόν - και το παρελθόν αυτό εγγυάται για το μέλλον τους.

Ας βοηθήσουμε τους επιλήσμονες: Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε από σφοδρός επικριτής του Μνημονίου και μετά από περιπετειώδη διαδρομή κατέληξε σφοδρός επικριτής των επικριτών του Μνημονίου. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκίνησε από κει που ξεκίνησε και κατέληξε εκεί που κατέληξε - θέλετε και διευκρινίσεις; Ο Φώτης Κουβέλης ξεκίνησε από την Αριστερά της ευθύνης και κατέληξε στις ευθύνες της Αριστεράς - αυτός τις επισημαίνει και καταγγέλλει με μεγαλύτερη εγκυρότητα απ' όλους τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν αυτό το παρελθόν λάβει κανείς υπόψη του, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας ούτε για τα τωρινά και μελλούμενα μέτρα της τρόικας, ούτε για το μέλλον της κυβέρνησης. Δεν έκαναν οι άνθρωποι τόσο δρόμο για να τα παρατήσουν. Ούτε και πρόκειται να αφήσουν ασήμαντα πράγματα όπως η εντιμότητα, η σοβαρότητα, η συνέπεια, η ειλικρίνεια να χαλάσουν την ωραία ατμόσφαιρα και πολύ περισσότερο την πορεία προς τη σωτηρία. Και οι μεταξύ τους σχέσεις θα παραμείνουν φυσικά αδιατάρακτες, γιατί ισχύει κι εδώ το άκρως πολιτικό: Μεταξύ κατεργαραίων ειλικρίνεια...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ