Mπαρόζο: Οι αδύναμες χώρες να μην κατηγορούν άλλους - iefimerida.gr

Mπαρόζο: Οι αδύναμες χώρες να μην κατηγορούν άλλους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ευρωπαϊκές χώρες με αδύναμες οικονομίες θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την επιδιόρθωση των λαθών και να μην προσπαθούν να κατηγορούν άλλους, δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Τα σχόλιά του έρχονται εν μέσω κριτικής στην Κύπρο για τους σκληρούς όρους της διάσωσης της χώρας από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Μπαρόζο, επικεφαλής της Κομισιόν, δήλωσε ότι οι χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες εξαιτίας των παρελθόντων οικονομικών λαθών, θα πρέπει να δείξουν περισσότερη υπευθυνότητα.

«Θα πρέπει να αποδείξουν ότι είναι σοβαρές, αναλύοντας τι συνέβη και διορθώνοντας τα λάθη και χωρίς να κατηγορούν άλλους», δήλωσε. Οι ισχυρότερες χώρες θα πρέπει επίσης να θυμούνται τις ευρωπαϊκές αξίες της αλληλεγγύης και να είναι πρόθυμοι να βοηθάνε τις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Ο κ. Μπαρόζο μίλησε επίσης και για τη διεύρυνση του οικονομικού χάσματος μεταξύ των ισχυρότερων και των ασθενέστερων χωρών. «Αυτό είναι ένας σοβαρός λόγος ανησυχίας για εμένα», τόνισε.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν μιλούσε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με τον Αυστριακό Καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν στη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ