Γιαννακόπουλος: «Χαρά μας να παίξουμε με τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα» - iefimerida.gr

Γιαννακόπουλος: «Χαρά μας να παίξουμε με τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα»

Γιαννακόπουλος: «Χαρά μας να παίξουμε με τον Ολυμπαικό στην Ευρωλίγκα»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Δημήτρης Γιαννακόπουλος εξέφρασε την επιθυμία του να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, χαρακτήρισε επιτυχημένη τη φετινή χρονιά για τους «πράσινους», ενώ τόνισε πως αποτελεί προτεραιότητα η ανανέωση συμβολαίου του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο πρόεδρος της «πράσινης» ΚΑΕ απέκλεισε το ενδεχόμενο ο ίδιος ή μέλος της οικογένειάς του να εμπλακεί στα διοικητικά του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, ενώ αναφέρθηκε στην πιθανότητα επιστροφής του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και παλιών παικτών στην ομάδα.

Αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον Sentra 103,3:

Για το αν η χρονιά είναι ήδη πετυχημένη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου και την πρόκριση στην Ευρωλίγκα: «Σίγουρα είναι ήδη πετυχημένη, αλλά τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες και ο πήχης πάντα ανεβαίνει».

Για το αν ο ίδιος νιώθει δικαιωμένος σε προσωπικό επίπεδο: «Δικαιωμένος είναι ο προπονητής που έχει κάνει εκπληκτική δουλειά και οι παίκτες. Δεν είναι η δουλειά μου να δικαιώνομαι ή να μην δικαιώνομαι».

Για το αν κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά είπε «δεν βγαίνει»: «Στην αρχή ήταν δύσκολα και υπήρξε, ακόμα και στην έδρα μας, αμφισβήτηση. Όμως, υπήρχε πίστη και ήμουν βέβαιος πως θα ξεπεραστεί».

Για το αν σκέφτηκε να αλλάξει προπονητή: «Σε καμία περίπτωση. Ακολουθήσαμε 100% το πλάνο του για τις αλλαγές παικτών».

Για το αν θα άλλαζε κάτι αν γυρνούσε τον χρόνο πίσω: «Κανείς δεν μπορεί να πει πως κάνει τέλεια τη δουλειά του. Σίγουρα θα μπορούσαν να έχουν γίνει καλύτερα τα πράγματα, αλλά δεν μου έρχεται κάποιο περιστατικό που έχω μετανιώσει».

Για την αντίδραση του στη συνέντευξη που είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του: «Ήταν αντίδραση της στιγμής. Ήμουν παρορμητικός. Μπορούσα να το είχα διαχειριστεί διαφορετικά».

Για τη φετινή χρονιά που είναι μεταβατική και για εκείνη που θα έρθει: «Είναι μεταβατική η χρονιά, αλλά ήδη έχουμε επιστρέψει στους τίτλους και είμαι σίγουρος πως θα ακολουθήσουν κι άλλοι γιατί είμαι σχεδόν βέβαιος πως το πρωτάθλημα θα επιστρέψει εκεί που ανήκει, δηλαδή στον Παναθηναϊκό. Του χρόνου να συνεχίσουμε για καλύτερα αποτελέσματα».

Για τα ανοιχτά ζητήματα του καλοκαιριού: «Πρέπει το συντομότερο να συμφωνήσουμε με τον Δημήτρη (σ.σ. Διαμαντίδη) για να κλείσει την καριέρα του εδώ και να μπορούμε τον απολαμβάνουμε για τα τρία επόμενα χρόνια και να διασφαλίσουμε τις επιτυχίες που μας φέρνει. Αποτελεί προτεραιότητά μας. Σίγουροι δεν μπορεί να είμαστε ούτε για αύριο το πρωί, αλλά να είναι ήσυχοι οι φίλαθλοι ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να κρατήσουμε τον Δημήτρη και είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρουμε».

Για το αν θέλει τον Ολυμπιακό ή την Μπαρτσελόνα αντίπαλο στην Ευρωλίγκα, απαντώντας σαν φίλαθλος: «Τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό πάντα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μακάρι να μπορέσουμε να κερδίσουμε σήμερα και να έρθουν έτσι τα αποτελέσματα ώστε να τον αντιμετωπίσουμε ως γηπεδούχος. Αλλά και ως φιλοξενούμενος δεν μας πειράζει. Με χαρά θα θέλαμε τον Ολυμπιακό, αν και ο Παναθηναϊκός, είτε είναι ο Ολυμπιακός είτε είναι η Μπαρτσελόνα, έχει δείξει και φέτος και όλα αυτά τα χρόνια πως δεν φοβόμαστε καμία έδρα».

Για το αν θα αυξηθεί το μπάτζετ της νέας σεζόν: «Ευελπιστώ πως ναι, αν και αυτό δεν είναι μόνο θέμα διοίκησης. Είναι και θέμα χορηγιών και εσόδων και τηλεοπτικών, αλλά η διάθεση της διοίκησης είναι να είναι το ίδιο και ακόμα καλύτερο. Επίσης, θα κάνουμε μια περιοδεία στην Κίνα για να ανεβάσουμε χορηγίες. Στις σκέψεις μας σίγουρα είναι και η κίνηση για έναν Κινέζο μπασκετμπολίστα».

Για πιθανή επιστροφή του Ομπράντοβιτς το καλοκαίρι: «Ο Ζέλικο είναι ο καλύτερος στην Ευρώπη και είναι ευτυχία για οποιαδήποτε ομάδα να τον έχει. Είναι καθαρά θέμα θέλησης και τι έχει στο μυαλό του. Εμείς είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια και τα αποτελέσματα του Αργύρη Πεδουλάκη. Έτσι κι αλλιώς είναι πολύ νωρίς για οτιδήποτε και δεν είναι μέσα στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή».

Για τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟ και αν θα εμπλακεί: «Δεν περνάει μόνο ο Παναθηναϊκός δύσκολες στιγμές, αλλά όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, εκτός του Ολυμπιακού που είναι στο Champions League και παίρνει πολλά λεφτά από τα δικαιώματα και την UEFA. Υπάρχει μεγάλη απόσταση, αλλά δεν πρέπει να επικεντρώνεται κάποιος μόνο στον Παναθηναϊκό. Από εκεί και πέρα, από όσα παρακολουθώ γίνεται μια αξιοσέβαστη προσπάθεια από την τωρινή διοίκηση. Όσον αφορά την εμπλοκή τη δική μου ή κάποιου μέλους της οικογένειάς μας, είμαστε άρρωστοι Παναθηναϊκοί, θα πηγαίνουμε στο γήπεδο, θα στηρίζουμε όπου μπορούμε θα το κάνουμε. Αλλά περαιτέρω εμπλοκή όχι, δεν θα υπάρξει, δηλαδή σε επίπεδο διοίκησης ή οικονομικής στήριξης κλπ».

Για το αν, ως φίλαθλος πάλι, θα ήθελε πρώην παίκτες πίσω στην ομάδα και ποιος είναι πρώτος στο μυαλό του: «Έχουν φύγει άνθρωποι που ήταν πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό. Σαν οπαδός, είναι όλοι μέσα στην καρδιά μου. Δεν θα μπορούσα να μην αγαπάω τον Σάρας για αυτά που έχει δώσει στον Παναθηναϊκό, ο Μάικ είναι ίσως ο καλύτερος ξένος που ήταν στην Ελλάδα. Θεωρούμε πως είναι ο Μιχάλης Μπατίστ, μέλος της οικογένειάς μας. Χαρά μας θα είναι οποιοσδήποτε θέλει να γυρίσει υπάρχει θέση, αλλά αυτά είναι θέματα προπονητή. Εγώ θα τους ήθελα όλους πίσω. Όλοι οι Έλληνες παίκτες, ειδικά επιπέδου Φώτση, θα μας απασχολήσουν. Θα τα δούμε το καλοκαίρι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ