Βενιζέλος: Εχουμε κοινή θέση – Πρέπει να περάσουμε από το ειδικό τέλος στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Εχουμε κοινή θέση – Πρέπει να περάσουμε από το ειδικό τέλος στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για κοινή θέση των αρχηγών των κομμάτων μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέροντας ότι και για το 2013 ο φόρος ακινήτων θα εισπράττεται κυρίως μέσω της ΔΕΗ και από το 2014 πηγαίνει στις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες.

«Συζητήσαμε επί μακρόν όλα τα ανοικτά θέματα της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα γιατί πρέπει να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις, να έρθει η νέα δόση και να επιστρέψει ένα κλίμα ομαλότητας στην ελληνική οικονομία» είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι «πρέπει να προστατευθεί ο πολίτης και ο άνεργος μέσα σε μια Ευρώπη η οποία αυτή τη στιγμή είναι νευρική και επικίνδυνη για τον εαυτό της».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το ειδικό τέλος ακινήτων δήλωσε ότι πρέπει να καταργηθεί και να αντικατασταθεί με έναν ενιαίο φόρο ακινήτων.

Ανέφερε ακόμη ότι το 2013 θα εισπραχθεί μέσω της ΔΕΗ και από το 2014 θα μεταφερθεί στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες και τις αρμόδιες εφορίες.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισήμανε ότι όταν η κυβέρνηση αποφάσιζε το 2011 να εφαρμόσει το ειδικό τέλος ακινήτων δεν υπήρχε εναλλακτική λύση και ο στόχος παρέμενε να είναι κάτι έκτακτο και προσωρινό.

Αναφορικά με το πότε θα καταρτιστεί το νέο σχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απάντησε ότι θα γίνει άμεσα, ενώ δεν τοποθετήθηκε αναφορικά με το ποσοστό της μείωσης που θα επιδιωχθεί.

Ερωτηθείς για τον ανασχηματισμό ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι δεν συζητήθηκε κανένα τέτοιο ζήτημα, είπε ότι είναι τυπικό θέμα που αφορά τον πρωθυπουργό και χαρακτήρισε, προσβλητικό να διαρρέεται στα μέσα ότι ο ίδιος επιθυμεί να συμμετάσχει στην κυβέρνηση.

Τόνισε ότι προέχει οι Ελληνες βνα φύγουν από την δραματική κατάσταση των τελευταίων ετών, ενώ αναφορικά με την τρικομματική διευκρίνισε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η κυβερνητική συνεργασία και σταθερότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ