Κουβέλης: Μέσω της ΔΕΗ η είσπραξη του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων - iefimerida.gr

Κουβέλης: Μέσω της ΔΕΗ η είσπραξη του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων

Κουβέλης: Μέσω της ΔΕΗ η είσπραξη του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την κοινή θέση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά για αντικατάσταση του ΕΕΤΗΔΕ με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο οποίος όμως θα εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε.

«Η κυβέρνηση θα προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα με κοινή θέση και πρόταση ώστε να αντικατασταθεί το ειδικό τέλος από έναν ενιαίο φόρο ακινήτων που θα έχει προοδευτικό χαρακτήρα, ώστε να ελαφρυνθούν οι πολίτες. Ο εισπρακτικός μηχανισμός θα εξακολουθήσει να είναι αυτός της ΔΕΗ αλλά με το σημερινό νομικό πλαίσιο» ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ωστόσο πως θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι μέχρι σήμερα ρυθμίσεις, να μην διακόπτεται η παροχή ρεύματος στον χρήστη αν εκείνος δεν επιθυμεί να πληρώσει μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ το ποσό του φόρου, ο οποίος στη συνέχεια θα μεταφέρεται στην αρμόδια ΔΟΥ.

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα είναι προοδευτικός και θα ελαφρύνει τους Ελληνες πολίτες, ενώ για τα παραλειπόμενα της σύσκεψης τόνισε πως δεν συζητήθηκε από τα θέματα που αφορούν στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους - όπως των δημοσίων υπαλλήλων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ