Τι θυμάται από την παιδική του ηλικία ο Αλέξης Παπαχελάς - iefimerida.gr

Τι θυμάται από την παιδική του ηλικία ο Αλέξης Παπαχελάς

Τι θυμάται από την παιδική του ηλικία ο Αλέξης Παπαχελάς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα ακόμα κείμενο, αυτή τη φορά από τον διευθυντή της εφημερίδας Καθημερινή, Αλέξη Παπαχελά, έρχεται να προστεθεί σ' αυτά που γράφτηκαν μετά το κλείσιμο του «Βιβλιοπωλείου της Εστίας» στο τέλος Μαρτίου.

Ο κ. Παπαχελάς αναφέρει πως πέρασε πολλές ώρες στο αθηναϊκό στέκι στη Σόλωνος 60 που αγαπήθηκε από πολλούς, «άλλοτε ψάχνοντας στο πατάρι ένα ακόμη βιβλίο για το Κυπριακό, άλλοτε πάλι κουβεντιάζοντας δίπλα στους πάγκους».

«Πέρασαν τα χρόνια και η "Εστία" –όπως απλά λέγαμε το "Βιβλιοπωλείον" της– έγινε πιο "σπίτι" μου απ' όσο φανταζόμουν. Η πάντα φιλόξενη αλλά και αυστηρή κυρία Μάνια Καραϊτίδη, η Εύα, ο σκύλος που καθόταν αναπαυτικά στο χαλί μπροστά στο γραφείο της, οι διάφοροι επισκέπτες που μπαινόβγαιναν είχαν τη δική τους γοητεία, καθώς γεφύρωναν μια αθηναϊκή παράδοση με ένα πολύ ζωντανό σήμερα» αναφέρει στο άρθρο του ο διευθυντής της Καθημερινής και συμπληρώνει πως «δεν θα ξεχάσω το μεσημέρι της επίθεσης από ένα πρώιμο τάγμα εφόδου, που θεώρησε πρέπον να κάνει γυαλιά καρφιά το βιβλιοπωλείο, αλλά και την αποφασιστικότητα της κυρίας Μάνιας, η οποία μπήκε μπροστά και έβαλε τις φωνές στα "παιδιά" χωρίς να φοβηθεί τίποτα».

«Η λαίλαπα του νεοπλουτισμού και της γκλαμουριάς εξαφάνισε τα περισσότερα στο όνομα του περιώνυμου "αέρα". Σήμερα με δυσκολία μπορεί κανείς να βρει ένα-δυο γνώριμα σημεία μιας αστικής Αθήνας, που δεν ανήκει δα και στο πολύ απώτερο παρελθόν. Ξέρω... Αυτή είναι η φορά και η εξέλιξη των πραγμάτων» σημειώνει ο κ. Παπαχελάς, υπογραμμίζοντας πως ζούμε σε μια πόλη η οποία δεν μπορεί να προστατεύσει τα σημεία αναφοράς κάθε γενιάς και τα παραδοσιακά της στέκια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ