Η συγκινητική ιστορία του 15χρονου με σύνδρομο Ντάουν που ανέβηκε στο Εβερεστ [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Η συγκινητική ιστορία του 15χρονου με σύνδρομο Ντάουν που ανέβηκε στο Εβερεστ [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο 15χρονος Ελι Ράιμερ από το Ορεγκον και η οικογένειά του έβαλαν ένα σημαντικό στοίχημα. Να αποδείξουν στον κόσμο ότι οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από τους υπόλοιπους και έχουν ξεχωριστές ικανότητες.

Το πέτυχαν αυτό όταν ανέβηκαν στον καταυλισμό βάσης του Εβερεστ στο Νεπάλ, σε ύψος 5.364 μέτρων, παρέα με τον 15χρονο Ελι Ράιμερ ο οποίος πάσχει από τρσωμία 21 (Σύνδρομο Ντάουν).

Επειτα από δέκα ημέρες πεζοπορίας ο Ελι ανέβηκε στο υψόμετρο αυτό μαζί με τον πατέρα του, Τζάστιν, ο οποίος συμμετείχε στην ορειβατική ομάδα.

Ο Τζάστιν εξήγησε ότι αποστολή της ομάδας ήταν να συμμετάσχει σε αυτή τουλάχιστον ένα άτομο με ειδικές ανάγκες και να τονιστούν οι ικανότητες των ατόμων αυτών.

Η ορειβατική αποστολή ήθελε επίσης να συγκεντρώσει χρήματα για το ίδρυμα Elisha που έχουν ιδρύσει οι γονείς του Έλι για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους.

Ο Έλι δεν είναι το πρώτο άτομο με τρισωμία 21 που καταφέρνει να ανέβει στο σταθμό βάσης του Έβερεστ, αλλά είναι ο νεότερος ορειβάτης μέχρι σήμερα που πάσχει από το σύνδρομο αυτό. Είχε προηγηθεί ένας 35χρονος Βρετανός.

Μάλιστα ο συμπαθέστατος Ελι δείχνει να απολαμβάνει την ξαφνική του φήμη, ενώ ο πατέρας του τονίζει ότι ήδη στο σχολείο του ο 15χρονος έχει γίνει ένα είδος σούπερ σταρ.

Φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από την κατάκτηση του Έβερεστ. Στις 29 Μαΐου 1953 ο σερ Έντμουντ Χίλαρι και ο σέρπα Τενζίνγκ Νοργκάι ανέβηκαν, για πρώτη φορά στα χρονικά, στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου.

Ο Τομ Γουίτακερ, ένας Βρετανός ορειβάτης, ήταν ο πρώτος άνθρωπος με ειδικές ανάγκες που ανέβηκε στο Έβερεστ, το 1998. Ο Γουίτακερ είχε πέσει θύμα τροχαίου ατυχήματος είκοσι χρόνια νωρίτερα και οι γιατροί είχαν αναγκαστεί να τον ακρωτηριάσουν στο ένα πόδι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ