Σερβετάλης: Πιστεύω στο Θεό, είναι ο Κατασκευαστής μου - iefimerida.gr

Σερβετάλης: Πιστεύω στο Θεό, είναι ο Κατασκευαστής μου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη μεγάλη πίστη του προς το Θεό και την Ορθοδοξία αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο ηθοποιός Άρης Σερβετάλης.

Ο δημοφιλής ηθοποιός, μιλώντας στη μηνιαία έκδοση της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου Παραλιμνίου «Παρά τη Λίμνην», τόνισε πως ο ίδιος πιστεύει στο Θεό, καθώς «ο άνθρωπος είναι κατασκευασμένος ως λατρευτικό όν κι έχει το χάρισμα να αναρωτιέται για τα έξω από αυτόν».

Μάλιστα, χαρακτήρισε «απόλυτα αναρχική θρησκεία» την Ορθοδοξία: «Γιατί σου λέει πως οτιδήποτε θέλεις να πεις στον άλλο πρέπει να το πεις πρώτα στον εαυτό σου. Αντί, για παράδειγμα, να σπάσεις μία βιτρίνα, πρέπει να σπάσεις πρώτα το καθεστώς που έχεις εσύ μέσα σου. Και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Νομίζω ότι μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε στη ζωή μας και χωρίς Θεό είναι πολύ δύσκολα».

Από τον ηθοποιό, που έγινε γνωστός τόσο από τις τηλεοπτικές σειρές όπου πρωταγωνίστησε όσο και από τις θεατρικές παραγωγές που συμμετείχε, ζητήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα «τί είναι για σένα Θεός;» και εκείνος υποστήριξε πως ο Θεός είναι ο «Κατασκευαστής» του.

«Αυτός που μου δίνει αγάπη, που με κάνει να βλέπω τα πράγματα με αισιοδοξία, που μου έχει δώσει τη δυνατότητα να βλέπω τον κόσμο με έναν άλλο τρόπο, να φωτίζεται διαφορετικά η καθημερινότητά μου» ανέφερε, ενώ σημείωσε πως πηγαίνει συχνά στην Εκκλησία. «Πηγαίνω και όταν το έχω ανάγκη και όταν δεν το έχω. Είναι μέρος της ζωής και της καθημερινότητάς μου, όπως το να πλένω τα δόντια μου όταν ξυπνώ το πρωί» κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ