Κυκλοφοριακό χάος στο Βερολίνο εξαιτίας μιας βόμβας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο - iefimerida.gr

Κυκλοφοριακό χάος στο Βερολίνο εξαιτίας μιας βόμβας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου μισή ώρα κράτησε η επιχείρηση εξουδετέρωσης μιας βόμβας από τον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο η οποία βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου, με τα δρομολόγια των τρένων να αλλάζουν και να υπάρχουν και καθυστερήσεις στις πτήσεις στο κοντινό αεροδρόμιο του Τέγκελ.

Η βόμβα βάρους εκατό κιλών, σοβιετικής προέλευσης, βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης σε ένα κτίριο στην Hauptbahnhof σε μία περιοχή σχετικά αραιοκατοικημένη, όπου κάποτε βρίσκονταν τα σύνορα μεταξύ δυτικού και ανατολικού Βερολίνου.

Ειδικοί πυροτεχνουργοί χρειάστηκαν ένα μισάωρο για να την εξουδετερώσουν, ενώ οι αρχές εκκένωσαν προληπτικά την περιοχή από τους κατοίκους και άλλαξαν τα δρομολόγια των τρένων που ταξίδευαν βόρεια με κατεύθυνση το Αμβούργο.

Για προληπτικούς λόγους υπήρξαν και σημαντικές καθυστερήσεις στις αεροπορικές πτήσεις του κοντινού αεροδρομίου Τέκγελ.

Στους Γερανούς ξύπνησαν μνήμες πολέμου, καθώς, όπως είναι γνωστό, οι συμμαχικές δυνάμεις είχαν ρίξει τεράστιες ποσότητες βομβών σε γερμανικά εδάφη με αποτέλεσμα αρκετές από αυτές να υπολογίζεται ότι βρίσκονται σε διάφορα σημεία.

Το 2011 45.000 κάτοικοι είχαν εκκενώσει το Κόμπλεντζ όταν είχε ανακαλυφθεί μία βόμβα 1,8 τόνων μέσα τον ποταμό Ρήνο.

Τον περασμένο χρόνο η εξουδετέρωση μιας πολεμικής βόμβας στο Μόναχο είχε προκαλέσει φωτιές σε κτίρια και αρκετά από αυτά εκενώθηκαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ