Τι κρύβει η σκοτεινή πλευρά της Σελήνης και γιατί δε μπορούμε να τη δούμε; - iefimerida.gr

Τι κρύβει η σκοτεινή πλευρά της Σελήνης και γιατί δε μπορούμε να τη δούμε;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το φεγγάρι δεν είναι ποτέ ολόκληρο ορατό από τη Γη, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί πολλοί μύθοι γύρω από τη λεγόμενη «σκοτεινή πλευρά» της Σελήνης. Το λόγο για τον οποίο συμβαίνει αυτό αποκάλυψαν πρόσφατα οι αστρονόμοι, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το φεγγάρι ουσιαστικά ακολουθεί το γύρο της Γης.

Κοιτάζοντας τη Σελήνη, μπορούμε να δούμε μόνο το 50% με 59% της επιφάνειας της και ποτέ περισσότερο, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα «μυστηριώδες» κομμάτι του φυσικού μας δορυφόρου, το οποίο δεν έχει γίνει ποτέ στα χρονικά ορατό από τη Γη.

Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό, όπως εξηγούν οι επιστήμονες, είναι γιατί το φεγγάρι περιστρέφεται επίσης και μάλιστα τόσο συγχρονισμένα ώστε η κίνησή του αυτή να μην είναι ορατή από τη Γη, αφού και τα δυο πλανητικά σώματα περιστρέφονται γύρω από το ίδιο βαρυτικό κέντρο, ενώ το φεγγάρι εκτελεί ελλειπτική τροχιά γι' αυτό και άλλες φορές φαίνεται πιο κοντά και άλλες πιο μακρυά από τη Γη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ