Γιατί η χούντα της Βραζιλίας είχε βάλει στο στόχαστρο Πελέ, Σένα και Σόκρατες - iefimerida.gr

Γιατί η χούντα της Βραζιλίας είχε βάλει στο στόχαστρο Πελέ, Σένα και Σόκρατες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απόρρητα έγγραφα έδωσε στη δημοσιότητα η τοπική κυβέρνηση του Σάο Πάολο της Βραζιλίας, σύμφωνα με τα οποία, η ηγεσία στης στρατιωτικής δικτατορίας η οποία ανέλαβε την εξουσία το 1964 και κατέρρευσε το 1985, παρακολουθούσε τον Πελέ αλλά και άλλες σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Αϊρτον Σένα καθώς θεωρούσε ότι εμπλέκονταν σε κινήματα αντιφρονούντων.

Ο Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου μάλιστα, είχε μπει ιδιαιτέρως στο στόχαστρο του στρατιωτικού καθεστώτος καθώς το 1970 μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ στο Μεξικό, μέλος αριστερής οργάνωσης του ζήτησε την βοήθεια του προκειμένου να αποφυλακιστούν πολιτικοί κρατούμενοι αναφέρουν τα «Νέα», ενώ η χούντα παρακολουθούσε στενά με και άλλα πρόσωπα του αθλητισμού όπως τον επίσης δημοφιλή ποδοσφαιριστή Σόκρατες αλλά και τον διάσημο οδηγό της Φόρμουλα 1 Αϊρτον Σένα, ενώ ο νυν βουλευτής και πρώην ποδοσφαιριστής Ρομάριο ζητά την παραίτηση του προέδρου της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Ζοζέ Μαρία Μαρίν κατηγορώντας τον ότι συνεργάστηκε με τους στρατιωτικούς και τον θεωρεί υπεύθυνο για τον θάνατο του δημοσιογράφου Βλάντιμιρ Χέρτζογκ το 1973.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ