Citibank: Ανάπτυξη στην Ελλάδα από το 2016 και νέο κούρεμα των ομολόγων στο μέλλον - iefimerida.gr

Citibank: Ανάπτυξη στην Ελλάδα από το 2016 και νέο κούρεμα των ομολόγων στο μέλλον

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Ελλάδα θα επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2016 σύμφωνα με εκτιμήσεις της Citibank, που παρουσίασε την Τρίτη σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής του Investment Research and Advice στη Citi Private Bank.

Σε παγκόσμιο επίπεδο η Ciribank εκτιμά ρυθμό ανάπτυξης 2,7% το 2013 και 0,5 στην ευρωζώνη.

Ειδικά σε ότι αφορά την ελληνική οικονομία, τα στελέχη της Citibank διαπιστώνουν ότι έχει επανέλθει η αποκατάσταση στη σχέση κόστους εργασίας μεταξύ Ελλάδος και ευρωζώνης, ενώ επίσης έχει πραγματοποιηθεί σημαντική αποκλιμάκωση στο κόστος δανεισμού.

Ήδη, διαφαίνεται ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για ένα κούρεμα των ομολόγων στο μέλλον (Official Sector Involvment - «κούρεμα» των δανείων του επίσημου τομέα).

Αναφερόμενος γενικότερα στις προκλήσεις και τα ρίσκα του 2013, ο επικεφαλής της Citibank εστίασε την προσοχή του στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη, στους φόβους για δημοσιονομικό γκρεμό στις ΗΠΑ και στη μείωση των θετικών ρυθμών ανάπτυξης στις αναπτυσσόμενες αγορές. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ