Το πρώτο θύμα του Μνημονίου στην Κύπρο ο Μιχάλης Σαρρής - Στη θέση του ο Χάρης Γεωργιάδης - iefimerida.gr

Το πρώτο θύμα του Μνημονίου στην Κύπρο ο Μιχάλης Σαρρής - Στη θέση του ο Χάρης Γεωργιάδης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής επειδή διετέλεσε πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας, εν μέσω καταιγισμού πληροφοριών ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης ετοιμάζει ανασχηματισμό.

Οπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου, αυτό έπρεπε να κάνει επειδή κατά την έρευνα της αρμόδιας επιτροπής θα εξεταστεί και το διάστημα που ήταν πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας.

«Η συμφωνία με την Τρόικα ήταν ο πρωταρχικός στόχος και έχει επιτευχθεί», εξήγησε ο κ. Σαρρής, προσθέτοντας ότι το θεώρησε πρέπον να παραιτηθεί, καθώς δρομολογείται δικαστική έρευνα για τις πιθανές ευθύνες προσώπων για την κατάρρευση των τραπεζών, συμπεριλαμβανομένου του ιδίου.

«Νομίζω ότι για να διευκολυνθεί το έργο των εισαγγελέων, το ορθό θα ήταν να θέσω στη διάθεση του Προέδρου την παραίτησή μου, το οποίο και έκανα», δήλωσε ο κ. Σαρρής.

Ο Μ. Σαρρής ήταν πρόεδρος της Λαϊκής από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο του 2012.

Τον Σεπτέμβριο του 2005 διορίστηκε από τον τότε πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, αξίωμα στο οποίο υπηρέτησε μέχρι το Μάρτιο του 2008. Κατά τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας, η Κύπρος εισήγαγε με επιτυχία το ευρώ ως εθνικό της νόμισμα.

Μετά τον διορισμό του Χάρη Γεωργιάδη ως νέου υπουργού Οικονομικών, τη θέση του στο Υπουργείο Εργασίας αναλαμβάνει η Ζέτα Αιμιλιανίδου, μέχρι πρότινος Γενική Διευθύντρια Υπουργείου Ενέργειας.

Τις ευχαριστίες του στον κ. Σαρρή εξέφρασε με γραπτή δήλωση ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος τόνισε ότι «η πράξη του αποδεικνύει πολιτική ευθιξία». Επίσης , επεσήμανε την «άψογη συνεργασία» που είχε με τον παραιτηθέντα υπουργό.

«Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν σήμερα, με σημαντικές επιτυχίες στους επιδιωκόμενους στόχους. Η απόφαση του κ. Σαρρή να υποβάλει την παραίτηση του, για λόγους πολιτικής ευθιξίας, προκειμένου να διευκολύνει το έργο της Ερευνητικής Επιτροπής, αποτελεί φαινόμενο μιας νέας νοοτροπίας στα δρώμενα της κυπριακής πολιτικής ζωής», ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι «ιδιαίτερα εκτιμά και θέλει να εξάρει την πράξη παραίτησης του κ. Σαρρή και το υψηλό πολιτικό ήθος που επέδειξε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ