Πιθανό να κληθεί στην ερευνητική επιτροπή για την οικονομία και ο Νίκος Αναστασιάδης - iefimerida.gr

Πιθανό να κληθεί στην ερευνητική επιτροπή για την οικονομία και ο Νίκος Αναστασιάδης

Πιθανό να κληθεί στην ερευνητική επιτροπή για την οικονομία και ο Νίκος Αναστασι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην κρίση της τριμελούς ερευνητικής επιτροπής για την κατάσταση στην οικονομία και το τραπεζικό σύστημα επαφίεται αν πρέπει να κληθεί ενώπιον της και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης του νησιού Ιωνά Νικολάου.

Οπως ανέφερε ο κ. Νικολάου, σε τέτοια περίπτωση «δεν υφίσταται λόγος να μην το πράξει ο πρόεδρος». Σύμφωνα με τον Κύπριο υπουργό Δικαιοσύνης η ερευνητική επιτροπή θα ασχοληθεί με θέματα «που αφορούν την ασφάλεια του κράτους ή που επηρεάζουν ουσιαστικά την οικονομία του κράτους» και θα επαφίεται στα μέλη της το αν θα οι συνεδριάσεις θα είναι ανοικτές ή κεκλεισμένων των θυρών.

Ο Ιωνάς Νικολάου ξήγησε ότι σε πρώτο στάδιο τα μέλη έχουν αποφασίσει ότι θα προχωρήσουν σε μια προκαταρκτική εξέταση του όλου θέματος, γιατί η έρευνα θα καλύψει την περίοδο από το 2006 μέχρι σήμερα, κατηγοριοποιώντας τα διάφορα θέματα, που αφορούν από τη μια το τραπεζικό σύστημα και από την άλλη τα δημόσια οικονομικά.

Σε δεύτερο στάδιο, αμέσως μετά την προκαταρκτική μελέτη, τα μέλη της ερευνητικής επιτροπής θα κρίνουν πότε θα αρχίσουν τις ακροαματικές τους διαδικασίες, κάτι το οποίο ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης εκτιμά ότι δεν θα αργήσει να γίνει.

Ο κ. Νικολάου κατέστησε σαφές ότι διορίστηκε Ερευνητική Επιτροπή και όχι ποινικοί ανακριτές, επειδή οι ποινικοί ανακριτές δεν θα μπορούσαν να διερευνήσουν θέματα που αφορούν τις πολιτικές και αστικές ευθύνες και θα περιορίζονταν μόνο σε ποινικές, ενώ δεν θα μπορούσαν να διερευνήσουν όλο το φάσμα του θέματος, γιατί θα έπρεπε να υπάρχουν εντοπισμένα αδικήματα ή ζητήματα, τα οποία θα έπρεπε να ερευνήσουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ